Levandi: ma pole kunagi kedagi süüdistanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Levandi
Anna Levandi Foto: Liis Treimann

Soome meedias lahvatas täna skandaal, nagu oleks Eesti iluuisutamise treener Anna Levandi väitnud, et soomlannade medalivõidud kodustel Euroopa meistrivõistlustel olid juba varem kokku lepitud.

«Täitsa lõpp!» oli Levandi esimene reaktsioon. «Ma olen täitsa vihane. Ma ei ole sellist asja kunagi öelnud! Nagu ma aru sain, rääkis Leena (Jelena Glebova – toim) sellest. Allar (Levandi abikaasa Allar Levandi – toim) ütles, et Leena oli midagi taolist rääkinud, aga ma isegi täpselt ei tea, kuidas või mida ta ütles.»

Glebova ütles intervjuus Eesti Televisioonile: «Täiesti ebaausad hinded, ja ma polnud ainuke (kannataja – toim). Ma arvan, et see on sellepärast, et võistlus toimub Soomes ja nad tahavad, et kolm Soome tüdrukut oleks pjedestaalil. Teistel lihtsalt ei lasta.»

«Okei, see on sportlase arvamus, talle tundus niimoodi ja milleks peab teda siis selle eest karistama?» küsis Levandi, kuuldes Glebova arvamusavaldust. «Ja üldsegi, mis mina siia puutun? Mina ei ütleks sellist asja iialgi! See oleks ebaprofessionaalne, ükskõik, mida ma ka ei mõtleks.»

Levandi sõnul pole mingit kahtlust, et kõik Soome naisüksiksõitjad on tasemel uisutajad. «Need kolm tüdrukut (Laura Lepistö, Susanna Pöykiö, Kiira Korpi – toim) on suurepärased uisutajad, mitte kellegi jaoks ei ole saladus, et nad on tõesti võimelised kõik kolmekesi pjedestaalil olema,» sõnas Levandi. «Kes on tugevam, see seisab pjedestaalil. Sõltumata riigist, rahvusest ja ma ei tea millest veel.»

Euroopa meistriks krooniti Lepistö, teise koha sai itaallanna Carolina Kostner ning kolmas oli Pöykiö.

Glebova pidi EMil leppima 12. kohaga, kuna teenis lühikava eest üllatuslikult vähe punkte, kui kohtunikud jätsid lugemata tema madala pirueti ning lugesid kaks kolmekordset hüpet kahekordseks.

«Sportlane on ärritatud ja solvunud, ta ütles, mis tal hinges oli. Usun, et Leena tunneb ennast ebameeldivalt,» arvas Levandi. Aga see oli selline hetk, tal oli ülevoolav viha, ses kõik ümberringi ütlesid, et ta oleks pidanud olema esimene. No milline tunne tal olema pidi?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles