PM MEHHIKOS Kontaveit pistis võiduga taskusse korralikult edetabelipunkte ja auhinnaraha (4)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anett Kontaveit tegi aastalõputurniiril hea alguse.
Anett Kontaveit tegi aastalõputurniiril hea alguse. Foto: ULISES RUIZ/AFP/Scanpix

WTA aastalõputurniir algas Anett Kontaveidi jaoks parimal võimalikul moel, kui Eesti esireket alistas alagrupiturniiri avamängus maailma kolmanda reketi Barbora Krejcikova 6:3, 6:4. Ühes võiduga teenis Kontaveit ka korralikult edetabelipunkte ning auhinnaraha. 

WTA aastalõputurniiril jagatavatest punktidest oleme juba varem kirjutanud, kuna see on olnud algusest peale avalik info. Iga alagrupi mängu eest teenib tennisist 125 punkti, millele duelli võitja paneb teist sama palju veel otsa. Poolfinaali võit toob juba 330 ja finaali oma 420 silma.

Seega teenis Kontaveit avamängu võiduga 250 edetabelipunkti.

Rahanumbrid olid siiani olnud aga kergemat sorti saladus. Teada oli vaid see, et kogu turniiri auhinnafond on viis miljonit USA dollarit, kuid kuidas see täpselt jaguneb, avalikustati alles turniiri avapäeval. 

Nüüd on selge, et kolme alagrupikohtumise hind on kokku 110 000 USA dollarit. Iga võiduga on tennisistidel võimalik aga teist sama palju juurde teenida ehk alagrupiturniiri puhaste paberitega läbival tennisistil võimalik teenida 440 000 dollarit. 

Poolfinaalis käib mäng aga juba sootuks suuremate summade peale. Selle kaotaja saab «lohutuseks» 30 000 dollarit, samal ajal kui võitjale antakse juurde 420 000 dollarit. 

Finaalis on asjalood veel lihtsamad. Kaotajale eraldi midagi enam ei maksta, võitja teenib aga 820 000 dollarit. Seega on aastalõputurniiril võimalik maksimaalselt teenida 1 680 000 dollarit. 

Kontaveit on ühe võiduga endale praeguseks kindlustanud 180 000 dollarit, kuid see summa veel järgmiste mängude jooksul veel kasvab.  

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles