Palju jama nime pärast: üht Mendyt süüdistatakse vägistamises, kannatavad ka kaks teist meest

Toimetas Ville Arike
Copy
Chelsea väravavaht Edouard Mendy (rohelises) tegemas tõrjetööd kurja juureks osutunud mängus Manchester Cityga.
Chelsea väravavaht Edouard Mendy (rohelises) tegemas tõrjetööd kurja juureks osutunud mängus Manchester Cityga. Foto: Susan Vera / POOL/EPA/Scanpix

Augustikuust saadik viibib vangis Manchester City jalgpallur Benjamin Mendy, keda aja jooksul süüdistatakse üha uutes vägistamisepisoodides, nüüd kokku juba kuues. Tekkinud on aga veel üks probleem – veel kahele Mendy-nimelisele jalgpallurile. 

Nimelt sattus Benjamin Mendy mõne päeva eest taas kõikjale uudistesse, sest süüdistusse lisandus veel kaks vägistamisepisoodi. Ent loost ei jää puutumata kaks teist tippjalgpallurit – Londoni Chelsea väravavaht Edouard Mendy ning Madridi Reali kaitsja Ferland Mendy.

Edouard Mendy kirjutas sotsiaalmeedias: «Kurb on näha, et 2021. aastal pole ei Prantsusmaal ega Inglismaal mõnel mustanahalisel inimesel ei nime ega nägu. Need fotode valikul tehtud «vead» mõjuvad anekdootlikena, kuid kahjuks on lugu vastupidine – need on vägagi sümboolsed. Kaht nägu eristada pole nii keeruline, seda enam, et jalgpallisärk aitaks vägagi kaasa.»

Onupoeg Ferland toetas Edouardit: «Aitäh, Edouard Mendy! Oleme 2021. aastas. Võtab aega, aga lõpuks hakkate meid austama, meeldib see teile või mitte.»

Twitteris kritiseeritakse mitut väljaannet, sealhulgas Daily Mirrorit ja Le Parisieni, kes on läbi lasknud saatusliku vea ja kaks Mendyt ära vahetanud. Seejuures juhitakse tähelepanu asjaolule, et Edouard ja Benjamin esindavad erinevaid riike, mängivad erinevates klubides ja erinevatel positsioonidel.

Mirror vabandas end sellega, et foto lisas uudisteäpp Upday, mitte leht ise. Upday on vale inimese pildi kasutamise eest vabandanud.

Edouard Mendyl soovitatakse ka pildid segamini ajanud väljaanded kohtusse kaevata. Samas juhtis Chelsea ründaja Timo Werner säutsudes ka tähelepanu sellele, kuidas eksimus võis tekkida. Nimelt kui lüüa fotopangas sisse otsingusõnad «Manchester City Mendy», tulidki ekraanile pildid sellest, kuidas Edouard Mendy mängis Manchester City vastu. Ning pildi võis loo juurde panna inimene, kes ei tea jalgpallist midagi.

Selge on see, et segadust on rohkem kui rubla eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles