Poodiumile kerkinud Sildaru jätkas oma imelist seeriat

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Hugh Carey

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru tõusis reedel MK-sarjas taas poodiumile, kui tuli Copper Mountainis peetud rennisõidu võistlusel hiinlanna Ailing Eileen Gu (90,50) ja kanadalanna Rachael Karkeri (90,00) järel 88,75 punktiga kolmandaks. 

Sildaru kolmanda koha etteaste Copper Mountainis:

Kuigi Sildaru on suusamaailmas laineid löönud juba aastaid, oli see talle alles karjääri kümnendaks MK-lähteks. Rennisõidus lõi ta sel tasemel kaasa neljandat korda ning jätkas nüüd USAs oma poodiumitejada.

Oma esimesel rennisõidu MK-etapil 2017. aastal Cardronas tuli ta teiseks. 2018. aastal õnnestus tal Copper Mountain'i kuurordis triumfeerida, 2019. aastal sai ta Mammothis teise koha ning nüüd Copperis taas kolmanda koha.    

Ka pargisõidus on Sildaru osa võtnud neljast MK-etapist. 2017. aasta Cardronas talle keegi vastu ei saanud, nagu ka aasta hiljem Stubais toimunud võistlusel. Kaks aastat hiljem tuli Sildarul Austrias kukkumise tõttu leppida aga seitsmenda kohaga. Selle vea parandas ta tänavu, kui taas Stubai pjedestaali kõrgeimale astmele tõusis. 

Kõige vähem on Sildaru osalenud Big Air hüpete MK-etappidel. Mõlemad võistlused pärinevad tänavusest aastast: jaanuaris tuli ta Kreischbergis kolmandaks ning eelmisel nädalal USAs Steamboatis toiminud võistlusel jäi eestlanna esimesena finaalis välja ehk platseerus üheksandaks. 

Ehk kokkuvõtlikult: Sildaru on osalenud kümnel MK-etapil ning jõudnud poodiumile kaheksal puhul (neli esikohta, kaks teist kohta ja kolm kolmandat kohta). 

Sildaru tulemused MK-etappidelt

1. koht Stubai (Austria) pargisõidus 2021

1. koht Copper Mountain (USA) rennisõidus 2018

1. koht Stubai (Austria) pargisõidus 2018

1. koht Cardrona (Uus-Meremaa) pargisõidus 2017

2. koht Mammoth (USA) rennisõidus 2019

2. koht Cardrona (Uus-Meremaa) rennisõidus 2017

3. koht Copper Mountain (USA) rennisõidus 2021

3. koht Kreischbergi (Austria) Big Airis 2021

7. koht Stubai (Austria) pargisõidus 2020

9. koht Steamboati (USA) Big Airis 2021

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles