Tenniselegend: kaalul on Djokovici karjäär. Ta võib nüüd teha midagi, mida ei taha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: Patrick Hamilton/Belga via ZUMA Press/Scanpix

Meeste tennise esireket Novak Djokovic sõitis aasta alguses Austraaliasse jahtima oma karjääri 21. suure slämmi tiitlit, kuid selle asemel sattus ta maakera kuklapoolel hoopis suurde (koroona)skandaali, mille tulemusena lõpuks riigist välja saadeti.

Niigi valusa hoobi muudab serblase jaoks valusamaks tõsiasi, et ihaldatud 21. slämmitiitel tõstaks ta, vähemalt karikate poolest, kõigi aegade parimaks tennisistiks. Praegu on nii Djokovici, Rafael Nadali kui ka Roger Federeri auhinnakapis võrdselt 20 trofeed.

Rootsi tenniselegendi, 1980ndatel kaheksal korral suure slämmil turniiril võidutsenud Mats Wilanderi sõnul võib ainuüksi see fakt panna Djokovici väga keerulisse olukorda. 

«Ma ei kujuta ette, mida Novak hetkel tunneb ja mis ta peas toimub. Tegemist on tema lemmikturniiriga ja ta kavatses siin kümnendat korda triumfeerida ning tõsta oma slämmisaldo seeläbi 21 peale, mööda Federerist ja Nadalist. Praegu on kaalul tema karjäär ning ta võib olla sunnitud tegema midagi, mida ei soovi,» jättis Wilander oma vastusega ajakirjanikele tõlgendamisruumi, et kas ta viitas koroonavaktsiinile või sootuks näiteks karjääri lõpetamismõtetele. 

Küll leidis rootslane, et Austraalia kohtu otsus oli õiglane. «Miljonid inimesed üle kogu maailma on koroonaviiruse tõttu surnud. Ka austraallased on väga palju kannatanud, nii füüsiliselt kui ka vaimselt,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles