PM MONTE CARLOS Loeb täheldas, et hübriidsüsteemi aitas töökorda saada lihtne nipp

Karl Mihkel Eller
Copy
Sébastien Loeb.
Sébastien Loeb. Foto: @World/M-Sport

Reedese võistluspäeva järel Monte Carlo ralli juhtohjad haaranud Sébastien Loeb (Ford) on oma positsiooni üle veidi üllatunud, samas ei ole ka tema võistlus möödunud probleemideta. Seitsmendal katsel ei saanud ta täielikult kasutada oma Ford Puma Rally1-autol lisajõudu ning seeläbi lipsas käest päeva viies katsevõit. Küll aga avaldas 47-aastane prantslane, et hübriidsüsteemi taaskäivitamisel aitab lihtne nipp – restart.

Viimase WRC-stardi poolteist aastat tagasi teinud Loeb on näidanud koos uue kaardilugeja Isabelle Galmichega suurepärast tempot ning sõitis reedel ühelt katsevõidult teisele. «Meil oli täna hea päev, juhime võistlust. Eile ma veel ei uskunud, et meil võib nii hästi minna. Auto on väga mugav sõita, naudin seda väga. Katsetel on meeldiv sõita, püüan kõvasti pingutada. Saime neli katsevõitu. Päeva viiendal katsel oli meil hübriidsüsteemiga probleeme ja viimasel oli Ogier meist kiirem,» ütles Loeb päeva lõpus ajakirjanikele.

Sébastienid – Loeb ja Ogier – võitlevad nn Monte Carlo kuninga tiitli nimel. Nooremal ehk Ogier’il on siin kaheksa võitu, Loebil seitse. Kahte esimest lahutab pärast kaheksat katset 9,9 sekundit ja midagi pole veel otsustatud. Sarnaselt paljudele teistele vaevasid ka Loebi Fordi hübriidsüsteemi probleemid, mille tõttu kaotas ta katsel väärtuslikke sekundeid.

«Hübriidsüsteemiga olid mul ka väikesed jamad. Eelviimasel katsel lakkas see umbes 6-7 km töötamast ja pidin 10 km ilma selleta hakkama saama. Taaskäivitamiseks aitas lihtne nipp. Pärast katset jätsime auto seisma, tegime restardi ja see hakkas taas järgmisele katsele sõites tööle,» selgitas prantslane, et õnneks hakkas süsteem pärast vana head restarti uuesti tööle.

Loebist sai Monte Carlo vanim sõitja, kes on MM-rallit juhtinud. Teda lahutab ajast, mil ta esimest korda MM-etapil liidrikohta hoidis 20 aastat ja kaks päeva. Muidugi tõusis Loeb 2002. aastal MM-rallit esimest korda juhtima justnimelt Monte Carlos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles