VIDEOD Kolm aastat jutti: Monte Carlost on Tänakule kujunemas õnnetu ralli

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Nii nägi Ott Tänaku ja Martin Järveoja auto välja pärast tunamullusel Monte Carlo MM-rallil toimunud suurt avariid.
Nii nägi Ott Tänaku ja Martin Järveoja auto välja pärast tunamullusel Monte Carlo MM-rallil toimunud suurt avariid. Foto: Raido Kevvai

Pärast tänast katkestamist on Ott Tänak Monte Carlo MM-rallil korraliku tulemuseta jäänud kolm aastat jutti.

Tunamullu, koroona tõttu lühikeseks jäänud hooajal, oli Tänak Monte Carlos pärast kolmandat katset neljas, kaotades liider Thierry Neuville'ile 10,3 sekundit. Neljandal katsel juhtunu on end aga ilmselt igaveseks söönud rallisõprade mällu.

Eelmisel aastal läks Monte Carlo 2019. aasta maailmameistrile aia taha rehvipurunemiste tõttu ning ta ei jõudnud neljal vabalt pöörleval rattal teenindusalasse tagasi. Sellega murti reeglit ning 11. katsel katkestanud eestlased rajale ei naasnud.

Samas tuleb märkida, et Tänaku kiirus oli mullu väga hea. Ta võitis esimesed kaks katset ning hoidis enne rehviprobleemide algust turvaliselt kolmandat kohta.

Tänavu oli kohe algusest selge, et võidu ega poodiumikoha nimel Tänak Monte Carlos ei võitle. «Kindlasti on vara veel selle auto jaoks, aga täna on võistlus ja valikut ei ole, tuleb olla valmis. Eks me teeme nii palju kui me suudame,» ütles Tänak neljapäeva õhtul Eesti ajakirjanikele laused, mis ütlevad rohkem kui tuhat sõna. Ta lisas, et võistkonnal on ka varuosade puudus.

Tänak katkestas pärast 11. katset, kus ta sõitis esiosaga valli, pärast seda, kui suutis jäistes ja lumistes oludes masina ühes vasakkurvis järsakusse kukkumisest päästa. Miks täpselt katkestati, pole Hyundai veel teada andnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles