Väga pika vigastuspausi järel Euroliigas platsile tulnud Sander Raieste: väga raske oli just mentaalselt

Christopher Krutto
Copy
Sander Raieste.
Sander Raieste. Foto: Raul Mee

Eesti korvpallikoondise ääremängija Sander Raieste kuulus möödunud reedel 250-päevase mängupausi järel Euroliigas platsile. Klubi kodulehele antud intervjuus tunnistas eestlane, et pikk paus oli vaimselt keeruline.

Raieste pääses reedel platsile Ateena Panathinaikose vastu. Kokku teenis 204-sentimeetrine pallur 9 minutit ja 44 sekundit. Raieste küll skoori ei avanud, eksides ühel kaugviskel, kuid noppis kolm lauapalli, blokeeris ühe vastaste viske ning andis resultatiivse söödu. Muide, enne möödunud reedet mängis ta Euroliigas viimati eelmise aasta 3. märtsil.

Poole aasta jooksul kahel põlvelõikusel käinud Raieste pääses enne seda viimati väljakule möödunud aasta 23. mail, mil Baskonia kaotas koduliigas Manresale. Ta teenis siis veidi üle 2 minuti.

«Kõige keerulisem oli teine operatsioon, sest olin viis kuud tööd teinud ja siis nad ütlesid, et peavad mind uuesti opereerima. See oli vaimselt väga raske,» tunnistas eestlane klubi kodulehele antud intervjuus. Lisaks tänas ta kõiki, kes talle vigastuspausi ajal toeks olid.

Nüüd on ta elevil, et saab väljakule naasta. «Füüsiliselt ei ole ma veel 100 protsenti, aga saan alati võidelda. Lähen alati lauapallide peale. Olen mängija, kes suudab väljakul teha paljusid asju ja teen seda, mida treener mul käsib. Lõpuks tahan ma lihtsalt võita ja mind ei huvita, kas mängin ühe või viie peal,» rääkis Raieste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles