Anna Levandi selgitus Soome Uisuliidule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Levandi
Anna Levandi Foto: Liis Treimann

Soome meedias lahvatas pühapäeval skandaal, nagu oleks Eesti iluuisutamise treener Anna Levandi väitnud, et soomlannade medalivõidud kodustel Euroopa meistrivõistlustel olid juba varem kokku lepitud.

Kuigi Levandi kinnitas, et pole kunagi midagi sellist väitnud ega kedagi süüdistanud, väljastas Eesti Uisuliit pressiteate, milles rõhutati, et avaldatud arvamus ei ole Eesti Uisuliidu seisukoht ning Eesti Uisuliit ei ole mitte ühelgi moel sellist seisukohta väljendanud, jättes treeneri ise oma õiguste eest võitlema.

Levandi otsustas omalt poolt saata Soome Uisuliitu selgitava kirja, millega on võimalik tutvuda ka Postimees.ee lugejatel.

Austatud Soome Uisuliit.

Seletus.

Esiteks sooviks tänada teid suurepärase võistluse korralduse eest ja õnnitleda võitjaid.

Kahetsusväärselt on minu nimi kistud räpasesse intriigi, millele sooviksin siinkohal anda oma seletuse. Loodan, et suudan järgnevaga kummutada Soome ajakirjanduses levivad artiklid.

Väide, nagu oleksin süüdistanud Soome Uisuliitu mingites kokkulepetes ja mida olevat oma intervjuus öelnud, on totaalne vale – võin saata täpse tõlke, kus näete teksti intervjuu tegeliku mõttega. Minu arvates on intervjuu tõlge pahatahtlik ja valelik.

Minu intervjuu oli pigem tunnustus Teie tegemistele ja edule nii EMil kui ala arengus terviklikult. Soov järgmisel aastal korrata Teie edu on olnud minu intervjuu läbiv teema. See on oma riigi sportlasi julgustav inervjuu. Kui soomlased suudavad, suudame ka meie.

Minu arvates on Soome Uisuliidu tegemised parimad maailmas ning olen teid toonud positiivse näitena igas maailmanurgas.

Loodan, et see vahejuhtum ei vähenda EMil saavutatud aupaistet nii teile kui teie sportlastele.

Kahetsen, et Soome uudisteagentuurid kasutavad seesuguseid kollaseid ja pealiskaudseid võtteid just Soome enda uisutamise edu materdamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles