Julge naine: Venemaal viibiv Ukraina laskesuusataja mõistis sõja hukka

Karl-Joosep Küngas
Copy
Daria Sidorova.
Daria Sidorova. Foto: Instagram

Ukraina laskesuusataja Daria Sidorova, kes viibib hetkel Venemaal, teatas avalikult, et mõistab hukka Venemaa sõjalise agressiooni Ukraina vastu.

Sidorova on endine Venemaa sportlane, kes vahetas kodakondsust 2021. aastal. Tal ei õnnestunudki veel Ukraina koondise eest debüteerida, ent ta andis selgelt mõista, mida arvab praegu Ukrainas toimuvast. See nõudis temalt aga väga suurt julgust, kuna sõjavastaseid ähvardab Venemaal vanglakaristus.

«Ma soovin avaldada enda seisukohta praeguses olukorras. Ma olen sõja vastu! Jah, olin Venemaal, kui Ukrainas puhkes sõda, sest täitsin karantiinireegleid. Seetõttu ei saanud ka märtsis rohkem võistelda,» lausus Sidorova sotsiaalmeedias.

«Otsustasin Venemaal olles võtta kaasa enda viimased dokumendid ja Ukrainasse naasta kui karantiin lõppeb. Kahjuks siis algas õudus ja valu. Ma mõistan, et tegelikult ei taju ma reaalselt, mis hetkel Ukrainas toimub. Müts maha nende ees, kes jäid Ukrainasse ja kaitsevad enda kodumaad!»

Venelanna tunnistas, et Venemaal on inimesed kahes leeris. Need, kes on sõja vastu ja need, kes pooldavad seda. «Venemaal on palju neid, kes mõistavad olukorda ja muretsevad Ukraina inimeste pärast. Samas leidub ka neid, kes toetavad seda õudust. Rahumeelseid inimesi ei võeta kuulda ja kõiki, kes enda meelt avaldavad, ootab vanglakaristus. Lihtne elu lihtsalt lõppeb ära,» jätkas Ukraina laskesuusataja.

«Soovin kindlasti jätkata enda karjääri, mis on alles alguses ja seda Ukraina koondises. Ma tean, et mitte kõik inimesed ei võta mind seal enam hea pilguga vastu, ent mul jääb ainult veelkord öelda, olen sõja vastu!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles