Pohlak tagasiastumisele ei mõtle: see oleks reetmine, allaandmine või vastutusest kõrvale hiilimine (3)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Aivar Pohlak.
Aivar Pohlak. Foto: Eero Vabamägi

Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlakule pole tagasiastumine mõeldav, sest see oleks talle mandaadi andnud jalgpalliklubide reetmine.

Eesti jalgpallikoondis langes uueks hooajaks Rahvuste liigas D-divisjoni ehk seitsme nõrgema Euroopa koondise sekka. Jalgpallifännid pole praeguse olukorraga rahul ning vaatavad Pohlaku suunas, kes on jalgpalliliidu juhtimise juures olnud riigi taasiseseisvumisest alates ning töötanud praegusel positsioonil viimased 15 aastat.

ETV AK spordiuudiste saates tunnistas Pohlak, et D-liigasse langemine on ka jalgpalliliidu jaoks katastroof, kuid otsustavaid mänge Küprosega mõjutas tugevalt meeskonda tabanud haigestumislaine. «Vaid viis mängijat olid kogu meeskonna peale terved. Kiidan põhimõtteliselt selle lähenemise heaks, et meeskond ja treenerid sellest ei rääkinud. On selge, et see mõjutas nende mängude tulemust väga tugevalt,» ütles Pohlak.

Samuti kaitses Pohlak koondise peatreenerit Thomas Häberlit, kes on tema sõnul viimane inimene, keda praegu süüdistada. «Näeme selgelt, kuidas eelmisel aastal koondis kasvas. Kuidas ta ehitas üles uue koondise, kuidas nii mängijad kui ka fännid olid õnnelikud, kuidas ta tõi uue suhtumise. Thomas on viimane inimene, kes vajaks praegu mahalaskmist. Ta tegi selles olukorras, nagu ka meeskond, kõik. Asjaolud langesid nende halvasti kokku. Ma ei taha ka hirmsasti vastu rinda taguda. Tuleb tõdeda, et meie uus tõus on õbluke ja esialgu õrnadel jalgadel,» lausus Pohlak.

Tagasiastumist puudutavale küsimusele vastas Pohlak, et seda ta teha ei kavatse. «See on pigem jalgpallikogukonna sisemine teema. Pean silmas seda, et kes juhib jalgpalliliitu ja kas temaga ollakse rahul. Minu arvates oleks tagasiastumine reetmine, allaandmine või vastutusest kõrvale hiilimine. Oleme koos klubidega selgelt jalgpalli ülesehitamises protsessis. Kes teine tajub seda paremini kui klubid. Minu jaoks siin väga mõttekohta pole,» ütles ta.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles