Ogier: kui Rovanperä samamoodi jätkab, läheb teistel raskeks

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Sebastien Ogier kiitis tiimikaaslast Kalle Rovanperät.
Sebastien Ogier kiitis tiimikaaslast Kalle Rovanperät. Foto: FRANCOIS FLAMAND via www.imago-images.de/SCANPIX

Kaheksakordsele autoralli maailmameistrile Sebastien Ogier’le avaldavad tema Toyota tiimikaaslase Kalle Rovanperä esitused muljet.

Sel hooajal kolmest rallist kaks võitnud Rovanperä on kindel MM-sarja liider, edestades lähimat jälitajat Thierry Neuville’i juba 29 punktiga. Monte Carlo etapi lõpetas 21-aastane soomlane neljandana, kuid Rootsis ja Horvaatias teenis juba esikoha.

«Kalle on sõitnud kaks ideaalset etappi. Ta on teinud hooajale unelmate alguse. MM-sarjas on tal soliidne edumaa, kuid see ei tähenda, et ta hooaja lõpus ka maailmameistriks tuleb. Väga palju etappe seisab veel ees,» lausus Ogier.

Sel hooajal jääb sõita veel kümme MM-rallit. Järgmisena on kavas mai lõpus peetav Portugali ralli, mis avab tänavuse kruusahooaja. Teadupärast pole kruusal esimesena startida just kõige parem, sest mida auto edasi, seda puhtamaks muutub sõidujoon.

Ogier’ sõnul on Rovanperä suutnud seni väga küpselt sõita. «Ta kasutas esimestel etappidel oma stardipositsiooni eelist ning hoidis keerulistes tingimustes pea külmana. Kui oli vaja rünnata, siis ta tegi seda,» viitas Ogier Horvaatia ralli punktikatsele, kus Rovanperä kindlustas Ott Tänaku ees etapivõidu.

«Kui ta samamoodi jätkab, on teistel keeruline teda kinni püüda,» ütles Ogier, kes sõidab sel hooajal kaasa osadel etappidel. Järgmisena istubki prantslane Toyota rooli Portugalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles