PM PARIISIS Kuidas suurfavoriit Swiateki väärata? Poolatar: peaksite midagi mu joogi sisse poetama

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Iga Swiatek pressikonverentsil nalja viskamas.
Iga Swiatek pressikonverentsil nalja viskamas. Foto: IMAGO/HMB Media/Antonio Borga

Prantsusmaa lahtiste eel on naiste seas kõik pilgud suunatud maailma esireketi Iga Swiateki suunas, kes, tulles Pariisi 28-mängulise võiduseeria pealt, on slämmisoosik number üks.

Sellega seoses juhtus meediapäeval ka humoorikas intsident, kui poolatar unustas oma veepudeli lauale ning läks sellele järele veidi aega hiljem, kui küsimustele vastas juba Ons Jabeur. 

«Nad just uurisid minult, kuidas sind võita,» kostis tuneeslanna, kui nägi Swiateki ruumi sisenemas. «Äkki sa vastaksid neile ise? Mina sellele igatahes vastata ei suutnud, sest drop shot [Madridi turniiri finaalis] igatahes ei töötanud.»

Poolatar ei jäänud selle peale vastust võlgu ning kostis muige saatel: «Sa pidanuks midagi mu joogi sisse poetama.»

Küsi kellelt tahad, see näib tõepoolest ainus variant olevat, kuidas poolatarile vastu saada. Tema 28-mängulist võiduseeriat imetleb isegi liivakuningas Rafael Nadal isiklikult. 

«Ta võidab mänge mängleva kergusega. See on eriline ja väga-väga raske saavutada. Olen näinud tema mänge ning hetkel tundub küll, et ta on teistest peajagu üle,» lausus 13-kordne Prantsusmaa lahtiste võitja meediapäeval. «Ta näib täiesti peatamatu.»

Ja kui juba kuningas Nadal seda meelt on, siis ei maksa üllatada, et ka kihlveokontorid samamoodi arvavad. Swiateki turniiri võidukoefitsient jääb 1.8-2.0 vahele, järgmisena vaatab tiitlipretendentide seast vastu just Jabeuri nimi, kuid seda juba 13.0 (!) koefitsiendiga.

Kahe aasta tagune Prantsusmaa lahtiste võitja aga ise endal mingit võidukohustust ei tunne. «Olen teadlik, et mu võiduseeria saab ühel hetkel otsa, seega ma ei ole ülemäära murtud, kui see juhtub. Selle endale teadvustamine on võrdlemisi tervislik,» lausus Swiatek lisades, et juba poolfinaali jõudes oleks ta enda siinse tulemusega rahul. «Võtan mäng-mängult, täpselt nagu varasematel turniiridel.»

Maailma esireket alustab oma turnirii teisipäeval, kui kohtub läbi kvalifikatsioonikadalipu põhitabelisse murdnud ukrainlanna Lesia Tsurenkoga (WTA 119.). Peaks poolatar tolle kohtumise võitma, ootab teda teises ringis ees kas Dajana Yastremska (WTA 82.) või Alison Riske (WTA 43.).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles