PM PARIISIS Hea mäng Prantsusmaa lahtistel aitas Kanepit nii rahaliselt kui ka kohaliselt

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kaia Kanepi kohtumises Coco Gauffiga.
Kaia Kanepi kohtumises Coco Gauffiga. Foto: Anne-christine Poujoulat

Kuigi Kaia Kanepi tänavune teekond Prantsusmaa lahtistel sai tänasega läbi, võib eestlanna Pariisi saviliivaväljakutel tehtud tööga igati rahule jääda. 

Kolmandasse ringi jõudmisega pistis eestlanna aasta teiselt Suurelt slämmilt taskusse 125 800 eurot. Tõsi, päris sellist summat Kanepi pangakontole siiski ei laeku, sest enne arvestatakse sealt maha kohalikud maksud. Oma osa tuleb eestlannal eraldada ka teda Prantsusmaal abistanud treeneritele Indrek Tustitile ja ameeriklasele Dave Marshallile.   

Ühtlasi teenis Kanepi Pariisis 130 edetabelipunkti, mida on 120 võrra enam kui mullu, mil ta kaotas avaringis 6:4, 3:6, 0:6 tšehhitarile Markéta Vondroušovále.

See tähendab omakorda, et eestlanna kerkib ka maailma edetabelis. Kui enne Prantsusmaa lahtisi paiknes ta 46. realt, siis jooksvas WTA tabelis võib Kanepi nime leida juba 38 tabelirealt.

Muideks, kui jooksvast edetabelist juttu teha, siis Anett Kontaveit (WTA 5.) on hoolimata oma avaringi kaotusest kerkinud seal maailma teiseks reketiks. Tõsi, see võib siiski veel muutuda, sest jätkuvalt on Pariisis konkurentsis Paula Badosa (WTA 4.), Arõna Sabalenka (WTA 7.) ja Jessica Pegula (WTA 11.), kes kõik võivad meie valgepallurist mööduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles