Võidusõitja kaitseb Vipsi: te oleksite ta vallandanud ja maa alla tagunud (2)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Dani Juncadella.
Dani Juncadella. Foto: Instagram/@dani_juncadella

Kuigi Jüri Vipsi tööandja Hitech GP andis rassismiskandaali sattunud eestlasele teise võimaluse, kritiseeris F2-sari avalikult vormelitiimi otsust. See ajas omakorda marru võidusõitja Dani Juncadella.

Mänguhoos üle huulte libisenud N-sõna tõttu viskas Red Bull Vipsi enda akadeemiast välja. Edasi vaatasid kõik Hitech GP suunas, kes on Vipsi tööandja F2-sarjas. Meeskonna pealik Oliver Oakes toonitas, et kuigi Vipsi käitumine oli lubamatu, väärib ta teist võimalust.

Millegipärast mõistis selle otsuse hukka F2-sari ehk sisuliselt FIA. Võistlussari tegi ametliku avalduse, kus teatas, et Hitech GP otsus Vipsile uus võimalus anda oli üllatav ning midagi, mida nemad teinud poleks.

Sellise avalduse peale astus Vipsi kaitseks välja 31-aastane Hispaania võidusõitja Juncadella. «Teie oleksite ta vallandanud, teda peksnud ja siis maa alla matnud. Ausalt… see muutub juba olukorraks, kus kaasvõistlejad peaksid häält tegema. See kutt on oma kohutava vea eest maksnud ja maksab edasigi, kuid ta väärib teist võimalust,» lausus 2012. aasta F3-sarja Euroopa meister.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles