Jälle häda: rahapuudus lükkab M-Spordi tähtsa uuenduse uude aastasse

Christopher Krutto
Copy
M-Spordi Ford Puma Rally1-auto.
M-Spordi Ford Puma Rally1-auto. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

M-Spordi rallitiim plaanib mootoriuuendusi oma Ford Puma Rally1-autole, kuid rahapuuduse tõttu tuleb neil selleks oodata uue aastani.

Nimelt seletas M-Spordi tehniline direktor Chris Williams Dirtfishile, et meeskond plaanib mootoriuuendusi, kuid hetkel nende kallal veel liigselt tööd ei tehta. Põhjuseks FIA plaan muuta natuke jätkusuutliku kütuse segu, mida tiimid kasutama peavad.

«Me usume, et kütuseregulatsioonid muutuvad järgmiseks aastaks. Oleme teinud tööd, aga tahame järgmise sammu teha. Aga kui kütus on uus, siis põletame lihtsalt kõvasti raha – meil ei ole eelarvet, et mootorit kaks korda uuendada,» ütles Williams.

Hetkel näeb tiim vaeva, et FIAga ühine pinnas leida ning seejärel asutakse mootori kallal tööle. «Alustame tööd nii kiiresti, kui saame, aga peame olema kindlad, et ei pea seda kaks korda tegema,» lisas tehniline direktor.

Erinevalt M-Spordist on nii Hyundai kui ka Toyota oma mootorile tänavu uuendusi toonud. Seda tehti enne juulis sõidetud Rally Estoniat. «Me teame, mida teised on teinud ja uurime ka ise asju, aga ei ole suurt eelarvet selle suunas veel visanud, sest see on meie jaoks kallis. Ma ei tea, kui kallis see teiste jaoks on, aga meie jaoks on mootori uuendamine kallis,» lõpetas Williams.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles