Siim Sellis kerkis MK-sarjas parimaks eestlaseks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Sellis
Siim Sellis Foto: Liis Treimann/Postimees

Murdmaasuusatamise MK-sarjas said eestlased sel hooajal esmakordselt rõõmustada esikümnekoha üle, kui Siim Sellis lõpetas Lahti klassikasprindi kümnendana.


Seni oli Eesti suusatajate parimaks tulemuseks olnud Timo Simonlatseri kaks 12. kohta. Samas oleks võinud Sellis võistkonnakaaslase tulemuse veelgi võimsamalt ületada – nimelt jäi teda finaalist lahutama vaid 0,1 sekundit. Veerandfinaalist teisena edasi pääsenud Sellis lõpetas poolfinaali viiendana, kuid selles sõidus neljandana finišeerinud ja Sellist 0,1 sekundiga edestanud Ola Vigen Hattestad pääses veel õnneliku kaotajana finaali.

«Kümnes koht pole üldse paha, kuid pääs finaali oli samuti väga lähedal. Seetõttu jääb natuke ikka kripeldama,» sõnas Sellis. «Poolfinaalis oli mul jaksu küll ja üritasin veel lõpusirgel 4. koha eest võidelda.»

Sellise senine parim tulemus MK-sarjas oli mullu samal rajal saavutatud 23. koht. «Finaali jõudmine oleks olnud juba väga hea õnnestumine, kuid ta andis endast maksimumi ja rohkemat midagi võtta ei olnud. Siimuga kasutasime ettevalmistuses samasugust mudelit nagu eelmisel aastal,» lisas sprindikoondise peatreener Tanel Ojaste.

Tänavune talv on näidanud, et eestlased on paremaid tulemusi saavutanud pigem klassikasprindis ja ka Sellis tunneb ennast selles sõiduviisis mugavamalt. «Tahaks öelda, et sõidan mõlemas stiilis võrdselt, kuid tulemuste põhjal olen siiski pigem klassikasprinter,» sõnas Sellis.

Kui Sellis üllatas pühapäeval positiivselt, siis ülejäänud sprindikoondis jäi veerandfinaali ukse taha. Anti Saarepuu leppis 42., Timo Simonlatser 47. ja Kein Einaste 49. kohaga.

«Teistega väga rahule ei saa jääda. Eelkõige ootasime Einastelt rohkemat, kuna klassikasprint on ikkagi tema põhi­ala,» tõdes Ojaste. «Meeskonna üldine seis ei tohiks nii tagasihoidlik olla. Praegu on ühest põhjust raske välja tuua.»  

Sellis oligi Lahtis ainuke Eesti suusataja, kes MK-sarja punkte teenis. Meeste 15 + 15 km suusavahetusega sõidus sai Aivar Rehemaa parimana 39. koha. Naiste sprindis lõpetas Triin Ojaste võistluse 33ndana.

SUUSATAMINE

Lahti MK-etapp

Mehed

Sprint (kl): 1. Emil Jönsson (Rootsi), 2. Teodor Peterson (Rootsi), 3. Nikita Krjukov (Venemaa) ... 10. Siim Sellis, 42. Anti Saarepuu, 47. Timo Simonlatser, 49. Kein Einaste.

15 + 15 km suusavahetusega sõit: 1. Dario Cologna (Šveits) 1.07.30,5 ... 39. Aivar Rehemaa +2.42,4, 65. Karel Tammjärv kaotas võitjale ringiga.

MK-sarja üldseis: 1. Dario Cologna (Šveits) 1793 punkti,... 75. Peeter Kümmel 63, 88. Timo Simonlatser 44, 115. Kein Einaste 28, 117. Siim Sellis 26, Aivar Rehemaa 8.

Naised

Sprint (kl): 1. Marit Bjørgen (Norra), 2. Julia Ivanova (Venemaa), 3. Justyna Kowalczyk (Poola) ... 33. Triin Ojaste, 57. Piret Pormeister.

7,5 + 7,5 km suusavahetusega sõit: 1. Therese Johaug (Norra) 36.52,6 ... 64. Laura Rohtla kaotas ringiga.

MK-sarja üldseis: 1. Marit Bjørgen (Norra) 2095 ... 88. Triin Ojaste 10, 96. Piret Pormeister 4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles