Kristjan Ilves kerkis Norra meistrivõistlustel poodiumile

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Roni Rekomaa via www.imago-images.de

Lillehammeris toimunud Norra kahevõistluse suvistel meistrivõistlustel tõusis poodiumile ka Kristjan Ilves, kes sai kaela pronksmedali. 

Ilves ladus, nagu tavaks, oma pronksile põhja hüppemäel, kus ta teenis 111,5 punkti, millega platseerus Jens Christian Lurås Oftebro (117,5) järel teisele kohale. Suurt puhvrit konkurentide eest eestlane siiski ei saanud, sest Jørgen Berget Storsveen ja Jens Dahlseide Kvamme teenisid oma õhulendude eest vastavalt 110,3 ja 110,1 punkti. 

Suusarajale startis Ilves seega 24 sekundit pärast Oftebrod, kuus sekundit pärast teda tuiskas 10 km pikkusele rullirajale ka Kvamme. Hüpete järele kolmandat kohta hoidnud Storsveen otsustas suusasõidust loobuda. 

Rullirajal toimusid paremusjärjestuses aga tavapäraselt ümberkorraldused. Oftebro suutis küll oma esikohta hoida, kuid teiseks tõusis viiendana rajale pääsenud Andreas Skoglund (+1.35,1). Kolmandana finišijoone ületanud Ilvest jäi hõbedast lahutama kaks sekundit.

«Oli see vast üks karm võistlus, pidasime Andreasega kõva duelli maha,» kirjutas Ilves võistlusjärgselt ühismeediasse.

Neljandaks platseerus kaheksandana suusarajale startinud Espen Andersen (+2.23,8), viies oli Kasper Moen Flatla (+2.25,2) ja kuues Aleksander Skoglund (+2.25,7). Kahevõistluse viimaste aastate valitseja Jarl Magnus Riiber täna ei võistelnud. Hüpete järel neljandat kohta hoidnud Kvamme pudenes lõpuks 11ndaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles