Esapekka Lappit tänavu WRC-sarjas enam ei näe

Postimees Sport
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Eero Vabamägi

Toyota rallimeeskond teatas, et Sebastien Ogier osaleb kõigil järelejäänud MM-sarja etappidel, mis omakorda tähendab, et seni kolm poodiumikohta noppinud Esapekka Lappit sel aastal rohkem ei näe.

«Ma olen väga elevil, et saan minna Uus-Meremaale, aga uudis on, et võistlen ka Hispaanias ja Jaapanis. Seega sõidan kaasa MM-sarja kolm viimast etappi. Olen uue väljakutse pärast väga elevil ja ootan teiega (fännidega – toim.) kohtumist,» ütles Ogier lühikeses videotervituses.

Ogier ja Lappi on tänavu Toyota kolmandat autot jaganud. Soomlane on startinud seitsmel rallil, prantslane aga vaid kolmel. Hooaja viimasest kolmest rallist sõidetakse vaid Uus-Meremaa etapp kruusal, ülejäänud kaks toimuvad asfaldil.

Seega on kaheksakordsel maailmameistril, kes on punktitabelis alles 11. kohal, maakera kuklapoolel avapäeval eelis, sest tagantpoolt startides on võimalik näidata paremat tempot. Hispaanias ja Jaapanis ei anna stardipositsioon aga eelist ja sõltuvalt ilmast võib see isegi kahjuks tulla.

Lappi on praegu punktitabelis seitsmes, olles kogunud 58 punkti, soomlane on kolmandal kohal lõpetanud Rootsis, Soomes ja Belgias. Ogier’l on ette näidata vaid üks esikolmikukoht, kui tuli hooaja avaetapil Sebastien Loebi järel teiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles