Soomlased sillas: ilmataat võib mängida trumbid Rovanperäle (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Soome ralliportaali rallit.fi esiuudisena särab pealkiri: «Suurepärane ilmaennustus Kalle Rovanperäle.»

Jutt käib Eesti aja järgi neljapäeva hilisõhtul algavast Uus-Meremaa MM-etapist. Nagu kruusarallidel ikka, siis esimesena startija – antud juhul Rovanperä – peab esiti konkurentidele enim teed puhastama. Olukorra keeraks aga pea peale vihmasadu, mida maakera kuklapoolele ka nädalalõpuks ennustatakse.

Rallit.fi andmetel lubatakse Aucklandis ehk ralli toimumispaika vihma nii neljapäevaks kui ka reedeks. See tähendaks, et esimesest stardipositsioonist võiks teatud tingimustel saada isegi eelis. Kui esialgu starditakse MM-sarja üldjärjestuses, siis laupäeval hetkeseisu pööratud järjestuses.

Kokkuvõttes on liidri Rovanperä edu turvaline. Kolm etappi enne hooaja lõppu edestab Toyota sõitja lähimat jälitajat, Hyundaiga kihutavat Ott Tänaku 53 punktiga. Uus-Meremaal tiitli kindlustamiseks peaks soomlane teenima eestlasest kaheksa, võidu korral seitse silma enam.

«Uus-Meremaa on üks neist võistlustest, kus on väga raske esimesena rajale minna. Avapäeval sõidame mööda roopaid. Loodetavasti saame auto nii heaks, et suudame Tänakule vastu saada,» ütles Ronvaperä võistluse eel.

Suure ajavahe tõttu sõidetakse Uus-Meremaal meie aja järgi hilisõhtul ja varahommikul. Näiteks viimane kiiruskatse algab pühapäeval kell 5.18.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles