Eurosarja võidukalt alustanud Rannula: järgmine vastane on suhteliselt ettearvamatu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula, kes juhendas mullu Pärnu Sadama meeskonda.
Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula, kes juhendas mullu Pärnu Sadama meeskonda. Foto: Mihkel Maripuu

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond alustas tugevuselt neljanda ehk nõrgima eurosarja FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooniturniiri võidukalt, alistades 93:73 Horvaatia meeskonna KK Cedevita Juniori.

Cramo kaotas avaveerandi küll nelja punktiga, ent läks poolajapausile juba 52:36 eduseisus. Teisel poolajal kontrollis Cramo sündmuste käiku ega lubanud Horvaatia klubil kordagi ohtlikuks saada. Eesti klubi eest viskasid neli meest kahekohalise arvu punkte, 14 silmaga oli parim viiest kaugviskest neli tabanud Artur Konontšuk.

«Peab rahule jääma, saime korraliku võidu kätte. Kuna otsustasime mängu piisavalt varakult ära, ei pidanud keegi end lõhki vedama ja saime mänguaega ühtlaselt jaotada,» lausus Postimehele​ Cramo peatreener Heiko Rannula, kes jagas lahkelt mänguaega kõigile tosinale mängijale.

Esimest ametlikku mängu Cramot juhendanud Rannula sõnul oleks nii mõnegi asja üle nuriseda, ent tegemist on ju alles hooaja algusega. «Iga päev tulevad välja nüansid, millega peame tegelema. Kuid praegu on fookus sellel, et kolmapäeval on uus mäng. Vaatame rivid üle ja paneme plaani paika,» ütles ta.

Kvalifikatsiooniturniiri poolfinaalis kohtub Kalev/Cramo homme Kosovo meeskonna Priština Sigaliga. Kui Eesti klubil õnnestub mäng võita, peetakse reedel kvalifikatsiooniturniiri finaal, mille võitja kindlustab pääsu põhiturniirile.

Mida oskab Rannula Kosovo klubi kohta öelda? «Hoopis teistmoodi sats on. Kui Cedevita Junior oli pigem meeskondlik ja ühtlane, siis Prištinal on kolm kindlat liidrit: üks kohalik mees ja kaks ameeriklast. Taktikalises plaanis on see suhteliselt ettearvamatu sats. Mängijatel on palju otsustusõigust, kuid võib-olla mitte nii palju distsipliini. Ent seda rohkem peame meie valmis olema.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles