Uus-Meremaa ralli kaob järgmisel aastal jälle kalendrist

Toimetas Ville Arike
Copy
Pilt Uus-Meremaa rallilt, kui sellel eelmisel korral kihutati MM-punktidele aastal 2012. Sõidab Sebastian Loeb Citroen DS3-l.
Pilt Uus-Meremaa rallilt, kui sellel eelmisel korral kihutati MM-punktidele aastal 2012. Sõidab Sebastian Loeb Citroen DS3-l. Foto: MICHAEL BRADLEY/AFP Photo/Scanpix

Uus-Meremaa ralli korraldajad teatasid vahetult selle eel, et ehkki tänavu kuulutakse pärast kümneaastast pausi taas MM-sarja, siis järgmise aasta kalendrist seda võistlust paraku ei leia.

Portaali autosport.com teatel püüab Uus-Meremaa jõuda MM-kalendrisse tagasi 2024. aastal. Ralli korraldajate teatel käib MM-etapi korraldada soovivate riikide vahel ülitihe konkurents ning seetõttu on praktilisem korraldada Uus-Meremaa osavõistlus iga kahe või kolme aasta tagant.

WRC töötab praegu palehigis järgmise aasta 14-etapilise kalendri koostamise kallal. Kaugema nurga rallidest peaksid järgmisel aastal taas kavas olema Keenia ja Jaapan, naasma Mehhiko ja Lõuna-Ameerika ning üks ralli peaks toimuma ka Lähis-Idas.

Enne tänavust viimati 2012. aastal MM-kalendrisse kuulunud Uus-Meremaa ralli pidi naasma aastal 2020, kuid COVIDi pandeemia tõmbas sellele plaanile kriipsu peale. aastatel 2009-2012 toimusid Uus-Meremaa ja Austraalia rallid vaheldumisi.

«Usume, et sel üritusel on Uus-Meremaal kindel tulevik. WRC-l on Uus-Meremaal tugevad juured ning sellenädalana fännide huvi näitab selle võistluse tähtsust meie riigile,» ütles Uus-Meremaa ralli juht Peter Johnston.

«Sel nädalal toimub Uus-Meremaal esimene FIA MM-sarja üritus, kus kasutatakse hübriidmootoritega sõidukeid ning ainult taastuvatest allikatest toodetud kütust – see tähistab motospordis uut ajastut. Oleme kindlad, et pärast tänavust edukat rallit oleme 2024. aasta kalendri heitluses tugeval positsioonil,» lisas Johnston.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles