Seksuaalse ahistamise küüsis kannatanud MM-medalist võttis endalt elu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Bridget Namiotka ja John Coughlin 2006. aastal võistlemas.
Bridget Namiotka ja John Coughlin 2006. aastal võistlemas. Foto: AP/Scanpix

USA iluuisutamisele rahvusvahelisel areenil medaleid toonud iluuisutaja Bridget Namiotka lahkus elavate seast 32-aastaselt.

Endise iluuisutaja surmast teatasid avalikkusele tema vanemad Steve ja Maureen Namiotka, kelle sõnul lahkus 32-aastane naine elavate seast 25. juulil. «Bridget andis alla, olles aastaid võidelnud erinevate sõltuvustega. Tema elu muutis seksuaalse ahistamise tõttu saadud trauma,» laususid lahkunu vanemad USA Today Sportsile.

«Loodame, et Bridgeti surma tõttu võetakse tõsisemalt, milliseid tagajärgi toovad endaga erinevad seksuaalsed ahistamised ja sõltuvused.»

Namiotka võitis 2006. aastal juunioride maailmameistrivõistlustelt paarissõidus hõbemedali koos John Coughliniga. 

2019. aastal teatas naine, et just Coughlin ahistas teda seksuaalselt, kui nad koos aastatel 2004–2007 võistlesid. Namiotka oli toona 14–17-aastane ning Coughlin temast viis aastat vanem.

Pärast Namiotka avaldust tuli enam kui 10 iluuisutajat, kellega Coughlinil oli kokkupuude, avalikkuse ette ning esitasid talle samuti süüdistuse seksuaalses ahistamises. Asja hakatigi uurima, ent see kaasus sulgeti, kuna samal aastal võttis Coughlin endalt 33-aastasena elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles