VIDEO FIFA ametnikule küünarnukiga äsanud Uruguay jalgpallur seisab silmitsi ülikarmi karistusega

Postimees Sport
Copy
Jose Gimenez (vasakul) kohtunikku sõimamas.
Jose Gimenez (vasakul) kohtunikku sõimamas. Foto: TOLGA BOZOGLU/EPA/SCANPIX

Uruguay jalgpallur Jose Gimenez võib saada 15-mängulise võistluskeelu, sest äsas küünarnukiga FIFA võistluste direktorile.

Uruguay langes MMilt konkurentsist kõige napimalt. Viimases voorus suudeti küll 2:0 alistada Ghana, kuid Lõuna-Korea lisaminutite võit Portugali üle viis kaheksandikfinaali Aasia koondise. Seejuures kogusid nii Uruguay kui ka Lõuna-Korea võrdselt punkte ning neil oli ka sama väravate vahe, kuid Lõuna-Koreale andis eelise suurem löödud väravate arv.

Pärast väljakukkumist ei suutnud Uruguay mängijad kuidagi oma emotsioone taltsutada. Näiteks äsas ründaja Edinson Cavani televiisorile, kust kohtunik käis videokorduseid vaatamas.

Veelgi rohkem läks üle piiri Madridi Atletico keskkaitsja Gimenez, kes lõi küünarnukiga FIFA ametnikku kuklasse. Ühes teises videos on kuulda, kuidas 27-aastane kaitsja karjub: «Nad (kohtunikud) on kamp vargaid. Jah, filmige mind, kuradi jobud!»

Sportmail kirjutab, et ainuüksi kohtunike solvamise eest võib Gimenez saada kolmemängulise võistluskeelu, ent füüsiline vägivald FIFA ametniku vastu võib tähendada koguni viis korda karmimat karistust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles