Balta põlveravi võinuks lõppeda krahhiga

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Peeter Langovits

Kaugushüppe Euroopa sisemeister Ksenija Balta tunnistas, et tõenäoliselt on tema olümpiahooaeg rikutud – ta usaldas põlvevigastuse ajal ligi aasta aega raviarstina Mihkel Mardnat, aga selgus, et tema ravist polnud kasu ja operatsioon tulnuks teha juba sügisel.

Veebruaris tegi Soome doktor Ilkka Tulikoura, kes on võistluskarussellile tagasi aidanud Sergei Bubka, Anna Tšitšerova, Tatjana Lebedeva ja mitmed teised ässad, Baltale Helsingis lõikuse, mille käigus selgus, et Eesti viimase kümnendi edukaima naiskergejõustiklase senine raviarst Mardna pidanuks tegutsema teisti.

«Usaldasin Mardnat, ta on ju olümpiakoondise arst. Keda siis veel usaldada? Kahjuks näitas põlveravi, et selle juhtumi edukaks lahendamiseks nappis Mardnal teadmisi ja lisaks oli ta pealiskaudne,» sõnas Balta Õhtulehele.

«Tulikoura rääkis, et kui Ksenija hakanuks tugevalt treenima, lõppenuks kõik krahhiga!» lisas Balta treener ja elukaaslane Andrei Nazarov.

Õhtuleht küsis Ksenija Balta seniselt raviarstilt Mihkel Mardnalt sportlase väidete kohta kommentaari, ent Lõuna-Aafrikas puhkusel viibiv doktor piirdus vaid ühe lausega.

«Ksenija Balta võtab üsna tõsiseid seisukohti, kuid las need jäävad tema enda südametunnistusele,» kirjutas Mardna e-posti vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles