PM MONTES Millener Tänaku esitusest: meie poolest võiks rallile kohe joone alla tõmmata

Karl Mihkel Eller
, Monaco, Monte Carlo
Copy
Rich Millener (vasakul) ja Ott Tänak.
Rich Millener (vasakul) ja Ott Tänak. Foto: @World/M-Sport

M-Sport Fordi tiimipealik Rich Millener oli neljapäeva õhtul ajakirjanikega vesteldes heas tujus. Oli ka põhjust, sest Ott Tänak hoiab kahe katse järel kolmandat kohta ning tiimikaaslane Pierre-Louis Loubet on seitsmes. Millener on sellise tulemusega rahul ja ütles naljaga pooleks, et rallile võiks kohe joone alla tõmmata.

Tänak kaebas neljapäeva õhtul sõidetud katsetel, et Ford Puma Rally1-autol olid väikesed elektriprobleemid, mistõttu streikis käigukast. Milleneri sõnul tuli eestlane keerulise olukorraga eeskujulikult toime.

«Oti autol tekkinud väikene probleem polnud muidugi hea, aga me teame, millega tegu ja saame sellest ruttu jagu. Ta suutis sellele vaatamata väga head tööd teha, seda on tore näha. See läks talle katsel natuke aega maksma, aga mitte üleliia palju,» ütles Millener Postimehele.

Muidugi oli tiimipealik õnnelik, et Tänak on keeruliste katsete järel poodiumil ning loodab, et eestlane suudab seda kohta järgmistel päevadel hoida. M-Spordi teine sõitja Pierre-Louis Loubet on seitsmes, mis tähendab, et praegusel hetkel ollakse konstruktorite arvestuses Hyundaist eespool ehk teisel kohal.

«Meie poolest võiks rallile kohe joone alla tõmmata, meil on päris hea seis,» ütles Millener naljatledes. «Pierre kaotas teisel katsel rohkem aega, kui soovinuks, aga ta pole seda rallit Rally1-autoga sõitnud ning pimedas oli tal raske kohaneda. Eks ta oli ka natuke närvis, alati saab paremini, aga ta jõudis tervelt tagasi ja kõik on hästi.»

Reedel ootab sõitjaid ees 105,34 km kiiruskatseid ning ootamatusteks tuleb valmis olla hommikul, kui teed võivad olla libedad. «Tänane andis meile enesekindlust oodata sellelt rallilt head tulemust. Oleme mängus sees. Üritame selle peale midagi ehitada. Näeme öösel kõvasti vaeva, et autod oleksid homseks sada protsenti valmis.

Praegused kuivad olud andsid meile selgema pildi, kus me võrreldes konkurentidega oleme. Peame veel mõnda aspekti parandama, aga üldmulje on hea. Meie eesmärk on siin teha hea tulemus, võit oleks fantastiline. Nagu ma ka enne rallit ütlesin, soovime saada korralikult punkte, võit pole eesmärk omaette,» ütles inglane lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles