Ajakirjanike ees viisakaks jäänud Rovanperä lasi punktikatse finišis emotsioonid valla: si** sai viimaks läbi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Alfredo Estrella

Kuigi valitseval autoralli maailmameistril Kalle Rovanperäl ei õnnestunud Mehhiko MM-etapil poodiumile tõusta, ei teinud soomlane – vähemalt avalikult – sellest liiga suurt numbrit. 

«Tõtt-öelda polnud meie ootused siia tulles just ülemäära suured ja teepuhastamist silmas pidades on neljas koht okei. Mehhikos on väga raske poodiumile jõuda, kui sul tuleb teistele teed puhastada,» sõnas Rovanperä kodumaa meediale.

Siiski soovinuks soomlane punktikatselt rohkem lisa teenida, kuid see ei õnnestunud pisikese sõiduvea tõttu. Nimelt käis Rovanperä ühes kurvis masina tagaosaga teelt väljas ning lõhkus tagatiiva. Pärast seda oli katsevõidu püüdmiseks vajaminev juhitavus autolt aga kadunud...

«See oli kergelt pettumustvalmistav. Ühes kurvis sai veidi üle pingutatud: läksin liiga julgelt peale, mistõttu ei saanud autot piisavalt ohjatud ja käisin veidi väljas. Mul oli meeles, et selles kohas polnud väliskurvis midagi, mistõttu läksin proovima, kuid läksin liiga julgeks,» kostis soomlane selle kohta pärast võistlust. 

Selline oli Rovanperä kokkuvõtte siis ajakirjanikele. Autos, vahetult pärast punktikatse lõppu, kui emotsioonid olid veel värsked, põrutas soomlane aga lihtsalt: «See si** sai nädalavahetuseks viimaks läbi.»

Kuigi Rovanperäl on tänavusest hooajast näppude vahele jäänud kõigest üks poodiumikoht, on ta kahel etapil olnud ka neljas, mistõttu hoiab MM-sarja kokkuvõttes 53 punktiga ikkagi teist kohta. Ettepoole jääb vaid vanameister Sébastien Ogier (56).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles