McLarenid ja Schumacher valitsesid esimesi treeninguid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher Mercedesel näitas Austraalias esimestel vabatreeningutel head kiirust.
Michael Schumacher Mercedesel näitas Austraalias esimestel vabatreeningutel head kiirust. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja uus hooaeg läks ametlikult käima Melbourne’is, kus sõideti Austraalia GP esimesed vabatreeningud.

Vahetult enne esimest treeningut käis üle Albert Parki raja vihmahoog, mistõttu mitmed piloodid tulid rajale alles sessiooni teisel poolel. Parimat kiirust näitasid McLarenid – Jenson Button sõitis välja aja 1.27,560 ning edestas Lewis Hamiltoni 0,245 sekundiga.

Kolmanda aja sai kirja Michael Schumacher Mercedesel, kes kaotas omakorda Hamiltonile 0,675 sekundiga. Mercedesele oli heaks uudiseks ka FIA otsus, mis kiitis heaks nende värske mudeli F1W03 ninaosas oleva passiivse F-kanali kasutamise.

Neljas oli Fernando Alonso Ferraril (1.28,360), viies parim Red Bull Mark Webberiga roolis (1.28,467). Tiitlikaitsja Sebastian Vettel näitas alles 11. aega (1.29,790), Kimi Räikköneni Lotusel tuli vahetada roolisammas ning soomlane sai sõita vähe, saades parimal ringil kirja 9. aja (1.29,565). Teist Ferrarit rooliv Felipe Massa oli alles 18. kohal ajaga 1.30,743.

Teisel vabatreeningul sõitis oma viimasel ringil parima aja 1.29,183 välja Schumacher. Teine oli Nico Hülkenberg Force Indial, kaotades sakslasele 0,109 sekundiga. Kolmanda aja sai kirja Sergio Perez Sauberil, kaotust Schumacherile 1,016 sekundit.

Alonso Ferraril oli taas neljas (1.30,341) teise Sauberi rooli keeranud Kamui Kobayashi (1.30,709) ja teise Force India piloodi Paul di Resta (1.31,466) ees. Felipe Massa teise Ferrari roolis sõitis välja 7. aja (1.31,505).

Taas sõitjaid kimbutanud vihm lõi kaardipaki üsna segamini. Nii said Red Bulli mehed Vettel ja Webber vastavalt 10. ja 11. aja,  Button ja Hamilton McLarenite roolis olid seekord alles 15. ja 16. kohal. Kõigest seitse ringi läbinud Räikkönen jäi 18. kohale.

Nagu mullu, nii kulgeb ka tänavu üle kivide ja kändude HRT meeskonna hooaja algus. Esimesel vabatreeningul Narain Karthikeyan ja Pedro de la Rosa aega kirja ei saanudki, teisel õnnestus hindul sõita 16 ringi, kusjuures kaotust eelmisele mehele Charles Picile kogunes ligi 8 sekundit. De la Rosa arvele jäi taas aega kirja saamata vaid üks ring. Võistlejaterivis oldi sellega mõistagi kindlalt kaks viimast.

Esimese vabatreeningu ajad

Teise vabatreeningu ajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles