Solberg tegi üllatava avalduse

Postimees Sport
Copy
Oliver Solbergi stiilinäide kuulsal Colin Cresti hüppel.
Oliver Solbergi stiilinäide kuulsal Colin Cresti hüppel. Foto: @World

Rallisõitja Oliver Solberg ütles, et tema eesmärk on olla WRC2-sarja kiireim piloot, kuid see ei tähenda ilmtingimata meistritiitli võitmist. 

Solbergi võimalused tulla tänavusel rallihooajal WRC2-sarja meistriks said Rally Estonial järgmise tagasilöögi. Solberg oli küll Rally Estoniat juhtimas, kuid tegi reedesel võistluspäeval sõiduvea ning lõhkus auto vedrustuse. WRC2 arvestuses on ta praegu 64 punktiga kolmandal kohal. Juhib 77 punkti kogunud Yohan Rossel, kellele järgneb 69 punktiga Andreas Mikkelsen.

Kuigi punktiseis seda ei peegelda, on Solberg olnud tänavuse hooaja kiireim WRC2-sõitja. Ta on võitnud kõige rohkem kiiruskatseid ning tegi seda ka Rally Estonial, kus võitis 21 kiiruskatsest kümme.

«Muidugi olen punktiseisu üle pettunud. Kuid kui ma pole kiire, siis ei võida ma ka meistritiitlit. Eelistan olla kõikidest kiirem ning vaadata seejärel, mis juhtub,» andis Solberg DirtFishile justkui mõista, et eelistab kiiruskatsete võite MM-tiitlile.

«Rallidel, kus olen tänavu punkte teeninud, sõitsin järjekindlalt ning olin alati poodiumil. Seekord sai saatuslikuks kivi, mis tekitas autole veidrat kahju. Paraku olid asjad nii. Olen tegelikult terve aasta end väga hästi tundnud. Auto töötab kenasti ning olen igal rallil olnud kõige kiirem. See on positiivne,» lausus Solberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles