Võidusõitja: F1s on leping tükike tualettpaberit

Postimees Sport
Copy
Tänavusel aastal ootab vormelisõitjaid järjekordne muudatus.
Tänavusel aastal ootab vormelisõitjaid järjekordne muudatus. Foto: Hoch Zwei / ZUMA Press Wire / Scanpix

Uue F1-hooajani on veel enam kui pool aastat, kuid juba käivad kuuldused järgmise hooaja sõitjaterivi kohta. Kõige enam tiirleb kuulujutte ümber Sergio Perezi, kel on küll Red Bulliga sõlmitud leping 2024. aasta lõpuni, kuid kogenud võidusõitja ja tänapäeval F1 eksperdi rolli kandev Tom Coronel ütleb, et leping ei maksa F1s midagi.

Coronel oma väljaütlemisega ei hellitanud: «Kogu vormel 1 puhul pole leping midagi muud kui tükike tualettpaberit. Suurem osa rahast tehakse seal siis, kui lepingud lõpetatakse. Seda oleme paljude sõitjate puhul juba näinud,» ütles Coronel portaalile Racingnews365.com.

Tom Coronel (vasakul).
Tom Coronel (vasakul). Foto: Julien Delfosse/LPS via ZUMA Press/Scanpix

51-aastase Coroneli jaoks on olukord Red Bullis selgemast selgem. «Me kõik teame, mis Perezist saab. Helmut Marko (Red Bulli nõustaja – toim) otsib lihtsalt väga tugevat teist sõitjat ja siis on ta läinud,» teadis hollandlane rääkida.

Max Verstappeni kaasmaalane Coronel näeb Red Bulli teise sõitjana Daniel Ricciardot, kes täitis seda rolli ka aastatel 2016–2018. Marko on aga öelnud, et kui Ricciardo oma väärtust tõestab, siis on tal võimalus Red Bulliga liituda, kuid seda 2024. aasta lõpus, kui Perezi leping lõpeb.

Lepingutega on praegu 2024. aasta F1 sarjast kaetud juba 12 sõitjakohta 20st. Lisaks Red Bullile on praegu mehitatud Alpine (Pierre Gasly ja Esteban Ocon), Ferrari (Charles Leclerc ja Carlos Sainz) ning McLaren (Lando Norris ja Oscar Piastri).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles