Vaimujõud ja tarkus aitavad Lätit-Leedut üha edasi

Ville Arike
, reporter
Copy
Punavalge meri Jakartas. Läti korvpallurid tähistavad koos fännidega veerandfinaali jõudmist.
Punavalge meri Jakartas. Läti korvpallurid tähistavad koos fännidega veerandfinaali jõudmist. Foto: Imago/yuli Seperi/sijori Images/Scanpix

Aasias jätkuvatel maailmameistrivõistlustel on jäänud konkurentsi veel kaheksa paremat korvpallimeeskonda, kes tänasest hakkavad Manilas selgitama medalivõitjaid. Konkurentsis püsivad ka Leedu ja suurüllatusena Läti!

Läti sattus tänu varem Prantsusmaa ja Hispaania üle saavutatud võitudele pühapäevaks, vahegrupiturniiri viimaseks päevaks olukorda, kus kõik oli nende endi kätes. Mängus Brasiiliaga võis meie lõunanaabreid pidada juba veidi soosikuteks ning 104:84 võit saadigi. Teisena läks samast, L-grupist edasi Kanada, alistades lõpuminuti trilleris tiitlikaitsja Hispaania 88:85.

J-grupis olid Leedu ja USA edasipääsu juba kindlustanud. Leedu pani omavahelises mängus sellele vaatamata täiskäigu peale, juhtis teise veerandaja alguses juba 21 punktiga, võitis poolaja 54:37 ja põnevamaks kiskunud lõpuga mängu 110:104! Tegemist oli Leedu läbi aegade kolmanda võiduga ameeriklaste üle – 1998. aasta MMil oldi üle 84:82 ja 2004. aasta Ateena olümpial 94:90. Tõsi, olümpia pronksimängus saadi uuesti kokku ja siis kaotati.

Mis on meie Balti naabritele edu toonud? Kõige lihtsamalt öeldes vaimujõud ja tarkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles