Sander Pärn ja Ken Järveoja stardivad Portugali rallil

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn (paremal) ja Ken Järveoja.
Sander Pärn (paremal) ja Ken Järveoja. Foto: XL Studios

TV 6 Rally Teami rallipaar Sander Pärn – Ken Järveoja stardib eesootaval nädalavahetusel Portugali MM-rallil, kus nad on Ott Tänaku ja Kuldar Siku kõrval teine Eesti meeskond.

Noore ja lootustandva rallimeeskonna sõiduvahendiks on MM-Motorsport meeskonna poolt ette valmistatud N-rühma Subaru Impreza. Teist aastat Markko Märtini, kes ka ise Portugalis kohal on, käe all harjutavatele Sanderile ja Kenile on see kolmas MM-ralli. Varasemalt on starditud Walesis (2009) ja eelmisel aastal Soomes.

Lisaks rallisõidule on meestel Portugali MM-rallil veel üks roll, nimelt tutvustavad oma riigi ja Baltikumi suurimat autospordisündmust, milleks on auto24 Rally Estonia. Nii on nende võistlusauto saanud selleks ralliks spetsiaalse disaini. Tegemist on Eesti autospordi mõistes unikaalse turundusega, varem pole MM-sarjas ühtegi Eesti rallit sellisel moel tutvustatud.

«Portugali ralli on meile täiesti uus ralli usun, et saame sealt väga hea kogemuse,» sõnas Pärn pressiteate vahendusel. «Katsekilomeetreid on nelja päeva peale kokku pea 450, mis on meile heaks ettevalmistuseks enne Eesti ja Läti meistrivõistluste kruusarallisid. Saame kiiruslegendiga tööd teha ja ühtlasi tuleb seal targalt sõita, sest N-rühma autot on nendel teedel üsna lihtne ära lõhkuda. Kuna see on meile uus ralli, siis võtame seda samm-sammult, aga kindlasti tahaks oma tempot seal võrrelda teiste N-rühma masinatega.»

Portugali ralli avakatse sõidetakse neljapäeval, 29. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles