Eesti jalgpalli tabas järjekordne must päev

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Eesti U19 jalgpallikoondis.
Eesti U19 jalgpallikoondis. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eesti jalgpallil pole rahvusvahelisel rindel viimasel ajal just hästi läinud. Täna olid EM-valiksarjas võistlustules kolme vanuseklassi koondised, kes kaotasid koondskooriga 0:12.

Kõige suurema sahmaka sai Eesti U21 koondis, kes kaotas võõrsil 0:6 Bulgaariale. Kuuest mängust on U21 koondis kogunud vaid ühe punkti. Väravaid on Eesti valikturniiril löönud kaks, endale on lubanud lüüa 19.

Standings provided by Sofascore

Eesti U19 koondis kohtus Prantsusmaal peetud EM-valikturniiri viimases kohtumises Islandiga ning pidi leppima 0:3 kaotusega. EM-valikturniiril on kaotas Eesti kõik kolm mängu väravate vahega 0:9.

U19 koondise peatreener Joel Indermitte ütles jalgpalliliidu pressiteenistusele, et koondise eesmärk pole bussi parkides nappe kaotusi teenida, vaid arendada jalgpallureid rohkem ise palliga mängida.

«Nende kahe aasta jooksul, mil me selle koondisega töötanud oleme, oleme võtnud suunaks proovida ise palliga mängida, kaitses kõrgemal püsida ja julgelt pressida. Paratamatult tähendab see, et sisse võivad tulla eksimused ja mingitel hetkedel võib olla raskem, aga ma leian, et see on parim tee Eesti mängijate arenguks. Kerge oleks oma kastis bussi parkida ja nappidest kaotustest rõõmu tunda, aga usun, et see ei ole see, kuidas Eesti jalgpall ja mängijad arenevad,» sõnas Indermitte.

Standings provided by Sofascore

Eesti U17 koondis jäi Rumeenias peetud EM-valikturniiril 0:3 alla Rumeeniale. Eesti lõpetas valikturniiri kolmest mängust teenitud ühe punktiga, väravate vahe oli 2:9. 

«Meeleolu oli riietusruumis nukker, mis näitab, et see läheb poistele korda. Poisid on praegu oma jalgpalliteekonna alguses – suured asjad on ees ning oluline on püsi tõusta ja edasi minna,» kommenteeris noormeeste peatreener Marko Pärnpuu.

Standings provided by Sofascore

Meenutame, et pühapäeval lõpetas Eesti meeste jalgpallikoondis 2024. aasta EM-valikturniiri alagrupi viimase kohaga, teenides kaheksast mängust ühe punkti väravate vahega 2:22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles