Djokovic oli Austraalias peegelpildi vastu raskustes

Karl Mihkel Eller
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: Ciro De Luca/ZUMA Press Wire/Scanpix

Maailma esireket Novak Djokovic pidas pühapäeval Austraalia lahtistel oma karjääri pikima suure slämmi turniiri avaringi matši, kui tal kulus kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsenud Dino Prižmici 6:2, 6:7 (5), 6:3, 6:4 alistamiseks neli tundi ja üks minut. 36-aastane serblane ütles, et mängis nagu peegelpildiga, sest 18-aastane horvaat meenutas talle ennast noorena.

Djokovicist poole noorem Prižmic tõrjus oma iidoli vastu kuus matšpalli, kuid lõpuks tuli tal siiski naaberriigi sportlase paremust tunnistada.

«Tal on nii palju potentsiaali. Tal on kõik, mida ta vajab, ja ta saab veel areneda. See, kuidas ta väljakul vaimselt kohal on, meeldis mulle väga. Ta ei andnud kordagi alla. Tundsin, et mängin peegelpildi vastu. Tõesti, tal pole nõrkusi,» vahendas BBC Djokovici sõnu maailma 178. reketi suunas.

Enda mängu kommenteerides ütles Djokovic, et tal oli natuke kehv enesetunne. Melbourne’is võib maailma esinumber võita rekordilise 25. suure slämmi üksikmängu turniiri, järgmises ringis kohtub ta austraallase Aleksey Popryiniga (ATP 43.).

Muide, Djokovici varasem pikima matš suure slämmi avaringis pärines 2005. aastast, mil ta alistas US Openil Gael Monfilsi. Toona olid mõlemad mängijad 18-aastased ning debütandid New Yorgis toimunud suure slämmi turniiril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles