Igaks juhuks sise-MMist loobunud Tilga vaatab lootusrikkalt suve ja medalite poole

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Karel Tilga vaatab lootusrikkalt suviste tiitlivõistluste ehk EMi ja OMi poole.
Karel Tilga vaatab lootusrikkalt suviste tiitlivõistluste ehk EMi ja OMi poole. Foto: Tairo Lutter

Eesti kergejõustikuliit andis täna teada, et 1.-3. märtsini Glasgows toimuval sise-MMil esindab meid kolm sportlast: mitmevõistleja Johannes Erm, sprinter Õilme Võro ja tõkkesprinter Diana Suumann. Tegelikult oli tiitlivõistluste pilet taskus ka mullu väli-MMil kümnevõistluses neljandaks tulnud Karel Tilgal, kuid sääreprobleemi tõttu jääb tal Suurbritanniase lendamata. 

«See väike sääreprobleem, mis mul oli, ei olnud tegelikult tõsine probleem, aga olümpia-aastat silmas pidades oli sise-MM prioriteedide nimekirjas OMi ja EMi järel kolmas. Nende kaalutlustega sai otsus vastu võetud, et parem karta kui kahetseda,» sõnas dekatleet ETV spordiuudistes.

Praegu kodumaal viibiv Tilga läheb nädala pärast tagasi USAsse, kus jätkab olümpia-aastaks ettevalmistust koos treener Jeff Huntooniga. Senised protsessid on neil sujunud viperusteta. 

«Alguspunkt võrreldes eelmise aastaga oli selle võrra parem, et püsisin eelmisel aastal enam-vähem terve ja sain palju trenni teha. Sügisel tundusid kohe esimesed trennid natuke kergemad kui eelmine aasta – polnud kohe meeleski, kui raske eelmine aasta oli –aga alguspunkt oli hea ja kõik läks päris hästi,» jätkas Tilga, kes tahab hooaja avada aprilli lõpus. Seda kas Itaalias või USAs.

Tänavuse aasta tähtsaim võistlus on tema jaoks mõistagi Pariisi olümpia, kuid korraliku märgi tahaks ta maha panna ka juuni alguses Roomas toimuval EMil. «EMil on minu jaoks suur tähtsus, seal on päris hea medalilootus ja lootust kõrget kohta saada, aga suures kontekstis maksab EM-medal vähem kui olümpiamedal ja EMil käid rohkem ka kui olümpial. Sellel on ikkagi põhirõhk, aga selle arvelt EMile vähem ei keskendu, lihtsalt vormi ajastamine ja kõige-kõige teravama tipu ajastan OMi, mitte EMi ajaks,» selgitas Tilga.

«Tahaks paremini esineda kui eelmine aasta: kui ma eelmine aasta olin neljas ja tegin 8681 punkti, siis nüüd tahaks teha vähemalt 8700 punkti ja olla kõrgemal kohal kui neljas. Arvan, et see võiks olla loogiline asjade jätk,» lõpetas Tilga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles