PM VARSSAVIS Kes võiks olla mängijad, kes asuvad püüdma sinilindu?

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Eesti jalgpallikoondis kohtub täna EM-valikturniiri play-off’i poolfinaalis Poolaga.
Eesti jalgpallikoondis kohtub täna EM-valikturniiri play-off’i poolfinaalis Poolaga. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondisel on harukordne võimalus pääseda suvel toimuvale EM-finaalturniirile. Selleks tuleb esmalt alistada Poola, kuid kes võiks olla need 11 meest, kes täna Varssavis seda ülirasket ülesannet täitma asuvad?

Eesti jalgpallikoondis vajab võitu olukorras, kus viimases 11 mängus pole võidetud. Seejuures on vastas jalgpalli suurturniiride regulaarne külaline Poola. Tõsi küll, mitte just parimas vormis, sest viimasest viiest mängust on teenitud kaks võitu (2:0 alistati nii Läti kui ka Fääri saared), kaks viiki (1:1 nii Tšehhi kui ka Moldovaga) ning üks kaotus (0:2 Albaaniale).

Tõenäosus, et Eesti alistab EM-valikturniiri play-off’is Poola ning seejärel kas Walesi või Soome, on statistikaagentuuri We Global Football hinnangul alla kolme protsendi. Sellest hoolimata on Eestil ajalooline võimalus, sest ühes mängus on vastast üllatada lihtsam kui kodus-võõrsil-süsteemis. Postimees pakub välja Eesti peatreeneri Thomas Häberli juurutatud 5 – 3 – 2 formatsioonis algkoosseisu, millega võiks seda sinilindu püüda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles