PM VARSSAVIS Kuidas langes Poola jalgpallikoondis ülikiirelt ajaloo ühte suuremasse kriisi? (1)

Siim Kaasik
, Varssavi
Copy
Poola toetub liiga palju 35-aastasele Robert Lewandowskile ning noorematest ei ole ühtegi sellise kaliibriga meest peale tulemas.
Poola toetub liiga palju 35-aastasele Robert Lewandowskile ning noorematest ei ole ühtegi sellise kaliibriga meest peale tulemas. Foto: Rafal Oleksiewicz / ZUMA PRESS / SCANPIX

Poola jalgpallikoondis on viimase aastaga langenud lähiajaloo suurimasse kriisi, mis võib päädida EM-finaalturniirilt väljajäämisega.

Poola ei kuulu Euroopa tippu, kuid on kahtlemata üks neist koondistest, kes astub tippude kandadele. Seda ilmestas hästi 2022. aasta hilissügisel Kataris peetud MM-finaalturniir, kus Poola jõudis kaheksandikfinaali, kuid pidi seal tunnistama hilisema finalisti Prantsusmaa 3:1 paremust.

Mõte sellest, et Poola jalgpallikoondis ei mängi sel suvel Saksamaal peetaval EM-finaalturniiril, tundus veel kaks aastat tagasi arulage. Ometi ollakse nüüd olukorras, kus finaalturniiri piletit tuleb püüda play-off'i kaudu, sest EM-valikgrupis leppis Poola Albaania ja Tšehhi järel kolmanda kohaga. Kuidas sellisesse olukorda jõuti?

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles