Kolm jalgpallurit otsustas päevapealt Argentina koondisest lahkuda

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Argentina koondislased (triibulistes särkides).
Argentina koondislased (triibulistes särkides). Foto: DAVID ROWLAND

Kolm Argentina koondise jalgpallurit lahkus rahvusesinduse juurest, kuna polnud rahul alaliidu organisatoorse tööga.

Laurina Oliveiros, Julieta Cruz ja Lorena Beníte olid need, kes Argentina koondise juurest lahkusid. Naistel läks kops üle maksa viimase lõunasöögi ajal, kui neile vaatas kandikult vastu võileib ja banaan. Ühesõnaga, kõike muud, kui täisväärtuslik tippsportlasele mõeldud eine.

Ent nagu öeldud, oli tegemist viimase piisaga karikas. Juba varem olid nad väljendanud oma rahulolematust tõsiasja üle, et alaliidu poolt makstavad päevarahad viimaste kodumängude eest – mis toimusid veebruaris – pole mängijateni nõutud. Lisaks tuli naistel veebruaris osta pileteid, kui nad soovisid pereliikmeid mängudele tuua.

«Oleme jõudnud lihtsalt punkti, kus meil on sellest ebaõiglusest kõrini. Meid lihtsalt ei kuulata, ja mis veel hullem, ainult alandatakse,» kirjutas Cruz ühismeediasse. «Ja ma ei räägi sealjuures ainult rahaasjadest. Räägin ka treeningukvaliteedist või sellest, mida meile hommikuks ja lõunaks süüa pakutakse.»

Kõnealune trio lahkus koondisest kõigest kaks päeva enne sõprusmänge Costa Ricaga. Rahvusesindusse jäänud naised küll mõistsid nende nördimust, kuid leidsid, et niimoodi poleks tulnud asju lahendada. 

«Ma olen kõige selle poolt, mida nad küsivad, kuid selliseid otsused tuleks langetada üheskoos: kas kõik või mitte keegi,» sõnas Rocío Bueno.

Sama meelt oli ka Yamila Rodríguez: «Me pole nende vastu, oleme siiski koondisekaaslased, kuid leian, et nad ei oodanud ära õiget hetke, et oma sõnumit üldsusele edastada.»

 
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles