Toyota ralliäss enne järgmist MM-etappi: konkurentidel on meie ees eelis

Copy
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing

Autoralli MM-sari jätkub juba järgmisel nädalal Poola ralliga. Väga kiire kruusaralli naaseb pärast 2017. aastat esimest korda tippsarja.

Poola rallil on teistega võrreldes palju vähem kogemust Takamoto Katsutal ja Adrien Fourmaux'l. Kui teised on seal vähemalt korra juba MM-rallil osalenud, siis nendel on ainult ülevaade konkurentide pardakaameratest. Toyota meeskonnas kihutav Katsuta usub, et seetõttu ei tasu neilt ka midagi erilist oodata.

«Poola on kahtlemata suur väljakutse meie jaoks, kuna pole seal kunagi sõitnud. Kõik peale minu ja Fourmaux' on seal sõitnud. Konkurentidel on meie ees eelis ja seega pole ühtegi ootust järgmise MM-ralliga,» lausus Katsuta ralliportaalile Dirtfish.

Jaapanlase hooaeg pole kulgenud ka loodetult. Keenias suutis ta küll teisena lõpetada, ent mitmed katkestamised on nurjanud säravad tulemused. Nõnda jäid pooleli nii Rootsi, Portugali kui ka Sardiinia ralli. Viimasel juhul polnud tegemist Katsuta sõiduveaga.

«Sardiinias ei töötanud asjad meie kasuks, aga olen kindel, et tulevikus loksub kõik paika. Kui jätkan samal viisil kihutamist, siis peavad ühel päeval ka tulemused saabuma,» jätkas jaapanlane enesekindlalt.

«Mõistagi annan endast parima ka Poolas. Püüan vaadata võimalikult palju teiste sõitjate pardakaameraid varasematest aastatest. See pole aga päris õige, et tunnetust kätte saada. Peame lihtsalt kogenematuse alla neelama ja aktsepteerima limiteeritud olukorda.»

Poola MM-ralli sõidetakse juba 27.–30. juunini. 

Tagasi üles