OTSEBLOGI Rovanperä liigub Poolas võidu suunas, Virves teeb ilusat rallit

Postimees Sport
Copy
Kalle Rovanperä Poola MM-rallil.
Kalle Rovanperä Poola MM-rallil. Foto: WOJTEK RADWANSKI/AFP/Scanpix

Poola MM-ralli algas neljapäeva õhtul küll Ott Tänaku katsevõiduga, aga 2019. aasta maailmameistri jaoks läks kõik lörri reede hommikul, kuna tema auto põrkas kokku hirvega ning sai liiga palju viga, et edasi sõita. Rallit juhib Kalle Rovanperä, kes tegi laupäeva pärastlõunal sotid selgeks lähima jälitaja Andreas Mikkelseniga.

Ajakava

Pühapäev, 30. juuni

  • 10.00 SS16 Gmina Mrągowo 1 20,8 km
  • 11.05 SS17 Mikołajki 1 11,2 km
  • 13.20 SS18 Gmina Mrągowo 2 20,8 km
  • 15.15 SS19 Mikołajki 2 11,2 km

Enne rallit:

Poola oli viimati MM-kalendris 2017. aastal, kuid turvalisusprobleemi tõttu visati nad sarjast välja ning ehkki tänavu ollakse taas rallikarusselli võõrustamas, on see ühekordne projekt ning järgmisel hooajal neid kalendris pole.

Poola teed on teada-tuntud oma kiiruse ja voolavuse poolest ehk vaatemängu peaks jaguma omajagu. Sellise iseloomuga trass on kindlasti vesi näiteks Tänaku veskile, sest just säherdustel teedel õppis ta Eestis sõitma. 

Kui eestlane on stardis probleemideta, siis teisipäeval selgus, et Poolas ei stardi kaheksakordne maailmameister Sébastien Ogier, kes tegi rajaga tutvudes avarii ning tema asemel läheb starti kahekordne valitsev maailmameister Kalle Rovanperä.

Märkida tasub sedagi, et oma Rally1-klassi debüüdi teeb lätlane Mārtiņš Sesks. Tema käsutada on M-Spordi ehitatud Ford Puma, ent erinevalt teistest Rally1-autodest pole sel hübriidi. Tiimipealiku Richard Milleneri sõnul peaks meie lõunanaaber olema kiiruselt täpselt Rally1- ja Rally2-masinate vahel.

Kolmandat korda näeme sel hooajal rajal Hyundai tiimis sõitvat norralast Andreas Mikkelseni, kel on vöö vahel kuuendad kohad Monte Carlost ja Horvaatiast. 

MM-sarja liider on Thierry Neuville (122), kellele järgnevad Tänak ja Elfyn Evans (104). Eestlane on tabelis eespool, kuna erinevalt waleslasest on ta sel hooajal ühe ralli võitnud.

Tagasi üles