Erm tegi EM-tiitli järel esimese võistluse: väikseid muresid on, aga need olid ka varem

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Johannes Erm pani end proovile kettaheites.
Johannes Erm pani end proovile kettaheites. Foto: Tairo Lutter

Kaks ja pool nädalat tagasi kümnevõistluse Euroopa meistriks kroonitud Johannes Erm pani end Eesti meistrivõistlustel proovile kettaheites.

Vägev esitus Roomas on temast teinud meie ühe populaarseima sportlase. Võistluse järel soovisid temaga pilti ja juttu ajada nii nooremad kui ka vanemad kergejõustikusõbrad. Heatujuline Erm suhtleb fännidega hea meelega.

«Käisin maal. Väga palju ei puhanud. Maal tegin ka korralikult trenni. Nüüd olen viimased paar päeva Tallinnas treeninud. Midagi erilist pole. Plaan on samasugune, vahet pole, kuidas EMil oleks läinud,» rääkis Erm viimastest nädalatest.

«Maal saab muruplatsil ketast, kuuli ja oda teha. Natuke aeglasemalt pikemaid jookse. Aga üle 6 km ma seal väga ei jookse. Tegin kruusa peal veidi lõike ja käisin Kuressaares jõusaalis. Naelikuid veel jalga ei pannud.»

Kas kavas oli ka mõni klassikaline maa töö?

«Natuke puid lõhkusin, et grillida saaks. Aga millegi enamaga ma end ei piinanud,» vastas Erm muiates.

Esialgu oli ta end Eesti meistrivõistlustel kirja pannud tõkkesprindis, 200 meetri jooksus ja teivashüppes. Lõpuks jäi sõelale vaid kettaheide.

«Igaks juhuks panime kirja, et oleks võimalus teha teisi alasid. Aga otsustasime ikkagi, et reedel teeme kõvema jooksutrenni ära. Tegelikult on täna ka tunda, et jalad on natuke tössid. Pole mõtet pingutada, et alla keskmisi tulemusi teha. See oli kindlalt plaani järgi,» selgitas Erm, et mingit tonti pole vaja loobumistest otsida.

Johannes Erm
Johannes Erm Foto: Tairo Lutter

Heitesektorist lahkus ta tulemusega 45.92 ja kaheksanda kohaga. Ermi isiklik rekord on 49.39, aga EM-tiitli toonud 8764 punkti seerias läks kirja 44.56. Lisaks tänasele parimale kanti protokolli ka 44.85, 44.15, 42.28, 44.66 ja 43.13.

«Ootasin rohkem stabiilsust. Aga kolm väikest muutust igas heitefaasis on natuke külge jäänud. Lihtsamalt tuli see heide,» võttis Erm võistluse kokku.

Pühapäevase seisuga jääb Pariisi olümpia kümnevõistluse stardini 33 päeva. Mis saab edasi? 

«Järgmisel nädalal sõidan Lätti, teen lühikese teivashüppelaagri. Lätist panen otse Käärikule, kus teen ka kergema laagri. Enne olümpiat sõidame veel korraks Lätti ja siis on minek,» avas Erm plaane. 

Ühtegi võistlust otseselt kavas pole. Kui trennid näitavad, et kuskil alal oleks vaja kindlust koguda, võib plaan muutuda. Ent see on ebatõenäoline.

«Tunne on enam-vähem sama, mis pärast Götzist,» kirjeldas Erm sisetunnet. Meenutame, et paar nädalat pärast kuulsat kümnevõistlust krooniti ta Euroopa meistriks.

«Väikeseid muresid on, aga need samad mured on kogu aeg olnud,» lõpetas Eesti kõigi aegade teine dekatleet.

Tagasi üles