Ogier: FIA ninamehed käskisid meil suud kinni hoida (1)

Copy
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing

Prantsusmaa ralliäss Sébastien Ogier selgitas väljaandele DirtFish, miks ta on Tšiili rallil nii napisõnalisi kommentaare jaganud. Põhjuseid on kaks: tema 30 000 eurone tingimisi rahatrahv ning hiljutised sündmused vormel-1-sarjas.

 Ogier' jaoks kulges Kreeka MM-ralli kui Ameerika mägedel. Pärast võistlust määras žürii talle 30 000 euro suuruse rahatrahvi, sest reedel pärast esimest kiiruskatset oli kaheksakordne maailmameister liiga terava keelega. Trahv määrati prantslasele tingimisi, ta peab summa välja käima, kui ta saab järgmise kahe aasta jooksul hakkama veel sarnase teoga.

Pranstlane pole aga ainus mitmekordne maailmameister autospordis, kes on viimasel ajal Rahvusvahelise autoliiduga (FIA) vägikaigast vedanud. Eelmisel nädalal peetud vormel-1-sarja Singapuri GP eel kutsus FIA president Mohammed Ben Sulayem üles vormelisõitjaid vähem tervaid sõnu pilduma.

Singapuri GP eel pressikonverentsil lipsas​ viimasel kolmel hooajal vormel-1-sarja tšempioniks kroonitud Max Verstappenil üle huulte fuc**d. Nõnda otsustas FIA, eesotsas president Sulayemiga määrata hollandlasele ühiskondlikult kasulikku tööd.

Verstappen reageeris sellele nii, et ei öelnud hiljem kogu GP jooksul peetud pressikonverentsidel peaaegu midagi, vaid vestles selle asemel meediaga väljaspool. Rallimaailmas on Ogier valinud sarnase taktika.

Kui kohe pärast kiiruskatseid jäi Ogier WRC reporteriga vesteldes napisõnaliseks, siis meediatsoonis selgitas kaheksakordne maailmameister oma hoiakut. «Te saate aru, et ma ei taha täna tegelikult rääkida. Meile on öeldud, et me ei tohiks. See ei ole midagi isiklikku teie (meedia -T.G) vastu, see ei ole midagi isiklikku fännide vastu. Mul on sellest väga kahju, aga meil on vähe vahendeid, mida me saame kasutada.

FIA ninamehed käskisid meil suud kinni hoida. See on natukene kurb. Praegu ei puuduta asi ainult rallit,» viitas Ogier Verstappeni juhtumile. «Vaatame, mida tulevik toob.»

Postimees hoiab kolm päeva kestval Tšiili rallil kätt pulsil otseblogi vahendusel.

Tagasi üles