Ferguson: Mancini on sama hea kui Mourinho

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Alex Ferguson (vasakul) ja Roberto Mancini.
Sir Alex Ferguson (vasakul) ja Roberto Mancini. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi peatreener sir Alex Ferguson tegi enne nädalavahetusel toimuvat Premier League’i viimast vooru komplimendi tabeliliidri Manchester City peatreeneri Roberto Mancini aadressil. Nimelt märkis Ferguson, et Manciniga võistlemine meenutab talle omaaegseid duelle Jose Mourinhoga.

United juhtis veel aprilli alguses City ees tabelit koguni kaheksa punktiga ning Mancini asus toona pea igas intervjuus kinnitama, et Manchesteri punane klubi on selge soosik. Samast lähenemisest pole itaallane loobunud ka nüüd, kui tiitli võitmine on City enda kätes – viimases voorus tuleb koduplatsil alistada liigasse püsimajäämise eest võitlev Queens Park Rangers. United mängib samal ajal võõrsil Sunderlandiga, kuid Mancini kinnitab, et too mäng on lihtsam.

Täpselt samal moel püüdis oma mängijatelt pingeid maha võtta ka Chelseat tüürinud Mourinho, juhtides kogu tähelepanu endale. Ise mõttemängude poolest tuntud Ferguson on tunnistanud, et tal oli raske Mourinhole selles vallas vastu saada ning Mancini olevat sama tõsine väljakutse.

«Mul tuli harjuda Jose stiiliga, mis oli äärmiselt efektiivne,» sõnas Ferguson ESPNile. «Ta tegi Chelseas suurepärast tööd. Oli selge, et tegemist on targa treeneriga. Meie vastas polnud lihtsalt hunnik raha, vaid väga ühtne meeskond. Neid oli raske lüüa. City on praegu vägagi Chelsea sarnane meeskond. Neil on mitu mängijat, kes on teinud silmapaistva hooaja. Tiitli võitmiseks peab meeskonnas olema viis-kuus meest, kes tegutsevad alati hästi. Treener on nendega hästi hakkama saanud,» lõpetas Ferguson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles