Jürgen Zopp: see oli mu elu parim tennisekogemus

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp
Jürgen Zopp Foto: SCANPIX

Karjääri jooksul teist korda suure slämmi tenniseturniiril valikvõistluse läbinud ja põhiturniirile pääsenud Eesti viimaste aastate parim meestennisist Jürgen Zopp (ATP 103.) tegi Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel debüüdi Philippe Chatrier’ nime kandval peaväljakul, kus andis kõva lahingu 17. asetatud prantslasele Richard Gasquet’le (ATP 20.), kuid pidi ligi kahe ja poole tunnise heitluse järel tunnistama tugevama vastase 6:3, 6:4, 7:6 (4) paremust.


Kuigi Zopp pole kunagi varem sellisel tasemel nii suurel väljakul – Chartier mahutab 14 840 pealtvaatajat – mänginud, ei löönud ta verest välja. «Paar geimi oli natuke võõras, aga elasin mängu sisse ja siis oli kõik hästi,» rääkis Zopp. «Ma ei tundnud mingit erilist närvipinget, hoopis väga hea tunne oli terve mängu aja.»

Alguses oli staadion küll pooltühi, kuid viimast setti mängisid Zopp ja Gasquet juba peaaegu täismaja ees. «Arvan, et see oli mu elu parim tennisekogemus, mis sellest, et kaotasin,» mõtiskles Zopp. «Ma ei oska midagi võrdväärset enda karjäärist siia kõrvale panna. Publik oli ka väga sõbralik, super kogemus!»

Seni oli tugevaim vastane, kellega Zopp mänginud, austraallane Bernard Tomic, kes tol hetkel paiknes 44. real. «Ma ei taha öelda, et jään mänguga superrahule, aga andsin endast kõik, mis anda oli, vastane oli lihtsalt natuke ikka parem. Mida rohkem ma selliseid mänge saan, seda parem mulle,» nentis Zopp, kes kaotas kahel korral oma servigeimi ja teenitud murdepalle ära ei suutnud kasutada.  

Zopp avaldas ka, et tema kindel mängutaktika oli olla ründavam pool, seetõttu kogunes tal ka 44 lihtviga Gasquet’ 20 vastu. «Pidin ründama, see on minu tugevus. Kui hakata viga ootama, siis Gasquet’ võib päev otsa palle tagasi lüüa,» selgitas Zopp. «Võib-olla vahel jäi mulje, et läksin täiesti silmad kinni lööma seda palli, liiga täie jõuga või liiga kiirustasin, aga nii peabki, nii on kihvtim ka – isegi kui langed, langed tulistades.»

Gasquet polnud Zopile kiituse jagamisega kitsi. «Ma küll ei teadnud temast midagi peale selle, et ta on pikk, aga ta on väga ohtlik ja jõuline mängija, kes servib hästi,» tunnistas Gasquet.

Nüüd saab Zopp paar päeva kodus puhata, kuid juba pühapäeval lendab ta Inglismaale, kus alustab järgmisel nädalal mängimist muruväljakutel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles