Usain Bolt konkurendile: lasid oma võimaluse käest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: SCANPIX

Usain Bolt naeris välja konkurendi Justin Gatlini arvamuse, et ta võib olümpiamängudel teiste jooksjate varju jääda.

Kaheksa aastat tagasi Ateenas 100 meetri jooksu olümpiavõitjaks kroonitud Gatlin jäi seejärel dopinguga vahele ja pidi kandma nelja-aastast võistluskeeldu. Tänavu võitis Gatlin Dohas esimese teemantliiga etapi ajaga 9,87 ja ütles seejärel, et rahvas ihkab Bolti asemel kellegi teise võite näha. «Usain Bolti show'd on juba mitu aastat nähtud, nüüd soovib publik, et ka keegi teine mängu sekkuks. Mul on hea meel, et olen samuti konkurentsis,» sõnas Gatlin.

Bolt jooksis viimasel võistlusel Ostravas vaid 10,04, ent on enne homme Roomas peetavat teist etappi enesekindel. «Ma ei tahaks ülbelt kõlada, aga minu meelest on Gatlin oma võimaluse juba käest lasknud,» muigas Bolt Evening Standardile antud intervjuus. «Ta on tipus olnud, aga naljakas on nüüd kuulata, kuidas ta räägib, et kõik olgu Gatlini etenduseks valmis. Teisigi kiireid jooksjaid on palju. Tyson Gayd ja Yohan Blake’i ei või samuti maha kanda, nii et tal tuleb kõigepealt veel paarist mehest jagu saada, enne kui on mõtet hakata minu pärast muretsema,» teatas Bolt.

Ostravas joostud tavapärasest kehvem aeg Bolti muretsema ei pane. «Kõigil on halbu päevi. Ma ei põe, sest lõppude lõpuks on tähtsad tiitlivõistlused. Olen endale seadnud kõrged standardid ja minult oodatakse teatud asju. Pean lihtsalt kiiresti jooksma.»

Bolt soovib tõusta spordimaailma legendide sekka ning selleks tuleb tema arvates korrata olümpiavõitu ja joosta 100 meetrit alla 9,5 sekundi. «Õnneks on rada kiire. Loodetakse, et jooksen aja 9,4 ning kui olen terve ja hästi ette valmistunud, on kõik võimalik,» sõnas Bolt, kelle nimele kuuluv maailmarekord on hetkel 9,58.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles