Abramovitš maksti üle: Chelsea jäi uue staadioni krundist ilma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Abramovitš
Roman Abramovitš Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpalliklubi, kes lootis oma uue staadioni rajada Battersea elektrijaama asukohale, pidi alla vanduma kahe Malaisia kompanii pakkumisele.

Battersea jaam lõpetas töö juba 30 aastat tagasi, ent 15 hektari suurusele valdusele ei olnud siiamaani uut omanikku leitud. Malaisia firmad SP Setia ja Sime Darby käisid aga nüüd välja 400 miljonit naela ning said Thamesi jõe lõunakaldal asuva krundi enda kätte. Pakkujaid oli koguni 15, teiste seas Vene miljardärile Roman Abramovitšile kuuluv Chelsea.

Londoni klubi lootis Batterseasse rajada 60 000 istekohaga uue staadioni, sest praegune koduareen Stamford Bridge kipub oma 42 000 kohaga nende jaoks väikeseks jääma.

Malaisia ärimehed ei soostunud veel avaldama, mida täpselt nad kavatsevad ostetud maalapile ehitada, kuid teada on, et projekt sisaldab suuremahulist kinnisvaraarendust, samuti londonlastele tuttavaks saanud nelja kõrge valge korstnaga elektrijaama fassaadi taastamist ja uut metroojaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles