Georg Gross võidutses Madona rallil

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross Madona rallil.
Georg Gross Madona rallil. Foto: Ray Põder

Reedel ja laupäeval peetud Läti ja Eesti autoralli meistrivõistluste etapi, mis sõideti Madona ümbruses, võitsid Georg Gross ja Raigo Mõlder (Ford Focus WRC). Ralli viimasel, punktikatsel, ei andnud aga Eesti N-rühma sõitjad teistele võimalusi ja võtsid sealt kolmikvõidu.

Laupäeval sõideti kokku kuus kiiruskatset ja päeva liidrikohal alustanud Gross ja Mõlder ei andnud seda kohta kordagi käest ning võitsid ralli absoluutarvestuses N4 klassi kiiremate Andis Neiksansi ja Maris Jekabsonsi (Mitsubishi Lancer EVO X) ees (+1.01,16).

«Saime ralli käigus iga katsega tunde paremaks ja sellega saab rahul olla. Viimased kaks katset olid väga libedad ja esimesena rajal olles ei hakanud liigseid riske võtma. Kuid oluline on see, et võit on käes,» sõnas Gross.

Kuna Neiksans Eesti meistrivõistlustel N4 klassis ei osale, siis said selle klassi võidu Eesti arvestuses Janis Vorobjovs ja Guntars Zicans (Mitsubishi Lancer EVO X), kes kaotasid Neiksansile 7,06 ja edestasid Eesti arvestuses N4 klassis teiseks tulnud Siim Plangit ning Marek Sarapuud (Mitsubishi Lancer EVO X) 3,23 sekundiga. N4 klassi kolmanda koha said Egon Kaur ja Erik Lepikson (Subaru Impreza), kes kaotasid Plangile 17,11 sekundit ja edestasid Sander Pärna ning Ken Järveoja (Subaru Impreza) 3,65 sekundiga. Viimasel punktikatsel olid N4 klassi kolm kiiremat Kaur, Plangi (+0,59) ja Pärn (+2,74) ja teenisid meistrisarja arvestuses vastavalt kolm, kaks ja ühe lisapunkti.

«Üle mitme aasta esimene ralli kruusal neljaveolisega, uus auto ja seda arvestades tuleb tulemusega rahul olla. Samas saab öelda, et terve päeva võtsime sõitu mõistusega, plaan oli vältida liigseid riske ja tulla finišisse,» märkis Plangi.

«Asjad läksid suures plaanis nii nagu plaanisime, lõpp isegi paremini kui lootsime. Kokkuvõttes võib öelda, et vigu sai ikka tehtud, eelviimane katse oli aja poolest hea, kuid oma vigade tõttu jäi mingi 10 sekundit rajale. Vaja neid kaheveolise harjumusi välja saada ja siis hakkab veel paremini tulema,» sõnas Kaur. 

Eesti meistrivõistluste esialgne seis klassis N4 peale Madona rallit

1. Janis Vorobjovs-Guntars Team RRC Zicans 43 p

2. Siim Plangi-Marek Sarapuu ASRT 38 p

3. Rainer Aus-Rein Jõessar Carglass Rally Team 28 p

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles