Legendaarne Sergei Bubka valiti IAAFi kuulsuste halli

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Bubka
Sergei Bubka Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) teatas, et nende kuulsuste halli on lisandumas kaks uut sportlast – endine Ukraina teivashüppaja Sergei Bubka ja Suurbritannia jooksja Sebastian Coe.

Bubka näol on tegemist ilmselt ühe legendaarseima kergejõustiklasega läbi aegade. Bubka tuli teivashüppe maailmameistriks juba 19-aastasena ning kokkuvõttes krooniti ta oma ala maailmameistriks kuuel korral. Midagi sellist pole saavutanud keegi ei enne ega pärast Bubkat, vahendab Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) kodulehekülg.

Lisaks MM tiitlitele on ukrainlasel ette näidata 1988. aasta olümpiamängude kuldmedal.

Bubka püstitas karjääri jooksul 35 maailmarekordit, nendest 17 rekordit püstitas ta väli- ja 18 sisetingimustes.

Coe on kahekordne olümpiavõitja 1500 m jooksus. Coe püstitas 1979. aastal kolm maailmarekordit 41-päevase perioodi sees. Selle lühikese aja jooksul ületas ta endised tippmargid 800 ja 1500 meetri ning lisaks veel ühe miili pikkusel distantsil.

Tema 800 m maailmarekord püsis 1997. aastani.

Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu kuulsuste halli valitakse selleks, et tähistada sajandi täitumist IAAF-i asutamisest.

Kuulsuste hallis ootavad Bubkat ja Coe’d ees juba sellised legendid nagu näiteks Jessie Owens, Emil Zatopek, Carl Lewis, Paavo Nurmi, Alfred Oerter ja Michael Johnson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles