Egiptuse olümpiakoondisele anti võltsitud võistlusvormid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olevad jalatsid on usutavasti ehtsad, kuid Egiptuse olümpiasportlastele jagati piraatkaupa.
Pildil olevad jalatsid on usutavasti ehtsad, kuid Egiptuse olümpiasportlastele jagati piraatkaupa. Foto: SCANPIX

Egiptuse olümpiakoondisesse kuuluv sünkroonujuja Yomna Khallaf tuli lagedale avaldusega, et kohaliku olümpiakomitee poolt delegatsioonile kätte jagatud rõivaste näol oli tegemist piraatkaubaga.

Egiptlanna sõnul pidi ta kulutama oma taskust 200 naela, et endale korralikud riided osta. «Kottidel on näiteks esiküljel suur Nike’i logo, aga lukud on hoopis Adidase kirjaga,» pahandas Khallaf twitteri vahendusel. «Ajab närvi, et peame ise selle eest maksma, kui tahame vähegi normaalsed välja näha. Parema meelega kannaksime tavalisi musti või valgeid särke kui seda rämpsu!»

Khallaf väitis ka, et kui ta vormi ehtsuse küsimärgi alla seadis, teatasid ametnikud talle otsekoheselt – kui need riided sulle kanda ei kõlba, siis midagi muud ka ei saa. Egiptuse olümpiakomitee kõneisiku sõnul on kaebus vastu võetud ja seda uuritakse.

Ka Nike’i tegi vahejuhtum murelikuks ning nende kõneisik kommenteeris juhtunut järgnevalt: «Saime teada, et Egiptuse olümpiakomitee valis välja rõivatarnija, kes andis neile võltsjalanõusid ja -rõivaid, mis kannavad meie kaubamärki. Kui selline väide tõele vastab, valmistab meile suurt meelehärmi, et sportlased said tooteid, mis ei vasta meie firma standardile. Meie ametlik levitaja on saatnud selles küsimuses olümpiakomiteele kaks järelepärimist, kuid me pole veel mingit vastust saanud,» öeldakse avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles