Esimese naisena tuli poksi olümpiavõitjaks näitleja Nicola Adams

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicola Adams
Nicola Adams Foto: SCANPIX

Esmakordselt olümpiamängude kavva mahtudatud naiste poksis selgusid täna esimesed medalistid ning ajaloolise esimese olümpiakulla võitis Suurbritanniat esindav Nicola Adams.

Kärbeskaalus võistelnud Adams alistas oma vastase Cancan Reni Hiinast punktidega 16:7. Adams pani võidule aluse teise ja kolmanda raundiga, võites need vastavalt 5:2 ja 5:1. Esimese raundi võitis hiinlanna ja viimane periood jäi viiki.

Lisaks poksile on ajaloolise esimese kuldmedali võitnud Adams tegelenud ka näitlemisega – ta on osalenud tuntud Briti teleseriaalides Emmerdale ja Coronation Street.

Pronksmedalid võitsid poolfinaalis kaotanud Chungneijang Mery Kom Mmangte Indiast ja Marlen Esparza Ameerika Ühendriikidest.

Naiste kergekaalus tuli olümpiavõitjaks iirlanna Katie Taylor, kes alistas finaalis venelanna Sofia Otšigava 10:8 ja pronksmedalid teenisid Mavzuna Tšorijeva Tadžikistanist ja Adriana Araujo Brasiiliast.

Naiste keskkaalus võitis säravaima autasu USAd esindav Claressa Shields, kes alistas finaalis venelanna Nadežda Torlopova 19:12. Pronksmedalid riputati kaela Marina Volnovale Kashastanist ja Jinzi Lile Hiinast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles